Kiderült, meddig fog tartani az ellenőrzés a magyar-szlovén határon

Szlovénia október 21-én állította vissza az ideiglenes határellenőrzéseket horvátországi és magyarországi határán, eredetileg tíz napig.

A ljubljanai kormány a határellenőrzés visszaállításáról szóló döntését többek között az EU közrendjét és belső biztonságát fenyegető veszélyekkel, a közel-keleti és ukrajnai helyzettel, valamint az egyes uniós tagállamokban a közelmúltban elkövetett terrortámadásokkal indokolta.

Az intézkedés legfeljebb (a tíz nappal együtt) két hónapig hosszabbítható meg,

Szlovénia pedig épp ennyi időre, azaz két hónapra terjeszti ki a határellenőrzést a horvát és a magyar határon, miután az eredeti tíznapos időszak hétfőn lejár

– közölte Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter.
A tárcavezető két nagy, Magyarországgal közösközúti határátkelőhelyre, Pincére és Hosszúfaluba látogatott el, és a pincei határátkelőhelyen elmondta, hogy a szlovén rendőrség jól és hatékonyan dolgozik. Mint hozzátette, különösen örül annak, hogy a határellenőrzések miatt a helyi lakosok részéről nem érkezett panasz.

Szlovénia tizennégy ellenőrző pontot hozott létre a horvát és a magyar határon, előbbin tizenkettőt, utóbbin kettőt.

Az uniós állampolgárok minden határátkelőhelyet használhatnak, a harmadik országok állampolgárai viszont kizárólag ezen a tizennégy ponton léphetik át a határt.

Olaszország szintén nemrég jelentette be, hogy várhatóan az év végéig fenntartja az ellenőrzéseket a szlovén határon.

Az égieknek felettébb jó napjuk lehetett, mikor Szlovéniát teremtették, mert ebbe az alig több, mint kétmilliós országba sikerült mindent belepakolni, ami csak jó. Itt elmondjuk, miért utazz el ősszel ebbe a csodálatos országba!

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

határellenőrzés | szlovénia | ellenőrzés | magyar | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom