Hiába az aszály és az erdőtüzek, semmi sem tántorít el egy mediterrán-nyaralástól

Az utazási irodák szerint a mediterrán régióban mostanság előforduló szélsőséges időjárási viszonyok nem befolyásolják az odairányuló foglalásokat.

A folyami hajóutakkal foglalkozó szakemberek szerint azonban az európai folyók alacsony vízállása miatt bekövetkezett törlések és módosítások hatással vannak az ágazatba vetett bizalomra, plusz növelik az adminisztrációs terheket.

Eleni Skarveli, a Görög Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal brit és írországi igazgatója elmondta, hogy az ország már hozzászokott a nyári szárazsághoz, szerinte nincs ok az aggodalomra. "Görögország valójában az egyik legjobb időjárásnak néz elébe, enyhe hőséggel és alacsony páratartalommal" – mondja.

Nana Asmeni Pavlou, a Larnakai Idegenforgalmi Hivatal tisztviselője szerint Cipruson az idei év nem melegebb az évszakos átlagnál.

A vendégek biztosan nem fognak vízkorlátozással vagy a légkondicionálással kapcsolatos problémákkal találkozni.

Gary Gillespie, a The Travel Network Grouphoz tartozó Independent Travel Experts ügyvezető igazgatója kijelentette: a visszajelzésekből nem olvasható ki, hogy az aszály hatással lenne az lefoglalt nyaralásra.

Leginkább azok érdeklődtek egy esetleges időpont-módosításról, akiknek a foglalása az erőtüzek által érintett területek környékére esik. Mások pedig azt kérik az utazási irodájuktól, hogy ellenőrizzék, a szállásuk biztosan rendelkezik-e légkondicionálóval.

Az Egyesült Királyságban uralkodó kánikulai időjárás ellenben hatással van a külföldi nyaralásban gondolkodókra: több foglalást regisztrálnak mát 2023 nyarára, mint az idei nyárra vonatkozó last minute útra. A szakértők azt tanácsolják, hogy a józan ész szerint járjanak el a mediterrán országba indulók; tegyék azt, amit a helyiek, és déltől délután háromig ne tartózkodjanak a napon.

Norvégiáról talán nem pont egy tipikus nyári tengerparti vakáció jut eszünkbe először, de aki inkább lemond a lubicoklásról a kellemes hőmérsékletért és a nem túl erős napsütésért cserébe, vagy egyszerűen csak nehezen bírja a meleget, annak csodálatos menekülőútvonal kínálkozik, akár a sarkkörön túlra is.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

országok | erdőtűz | mediterrán | hőség | foglalás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom