Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Az Európai Unió Bírósága nem engedi a légi utasok általános megfigyelését, de az országok ragaszkodnak hozzá.

Az Európai Unió Bíróság nem engedélyezi, hogy a tagállamok minden Európán belüli járatról és annak utasairól adatokat gyűjtsenek és profilokat alkossanak, ez csak akkor jöhet szóba az egyes gépek kapcsán, ha biztonsági fenyegetés merül fel. A tagállamok viszont további módszereket keresnek, amelyekkel hozzáférhetnek a lehető legtöbb utas adataihoz hogy felderíthessék a biztonsági kockázatokat, és kiszűrjék a körözött személyeket.

A belga hatóságok az utasnyilvántartási adatállományról (PNR) szóló szabályozást kommentálva azt mondták, hogy az ország fontosnak tartja az EU-n belüli járatokkal kapcsolatos adatok gyűjtését, és felszólítja a többi tagállamot, hogy vizsgálják meg ennek a lehetőségeit.

Görögország úgy érzi, nem szükséges igazolni a gyakorlatát, amelynek során „ismeretlen terroristákról és bűnözőkről“ gyűjt információkat,

Finnország pedig szintén támogatja Belgium felhívását, és egy szakértői munkacsoportot szeretne létrehozni a módszertan kidolgozására. Ezen kívül több ország is benyújtotta a beadványát, amellyel új szabályozást sürget.

Nagy-Britannia is növeli ettől az évtől a biztonsági intézkedések mértékét, a British Airways pedig új technológia bevezetésén dolgozik.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

adatgyűjtés | légiközlekedés | megfigyelés | utasok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom