New York egyik hihetetlen látványossága lesz ez a megfordított felhőkarcoló

Ha elkészül, megváltoztatja a manhattani látképet.

Az Adjaye Associates építészstúdió tervezte ezt a minden egyes adatában egészen elképesztő felhőkarcolót Manhattanbe, a Tizenegyedik sugárút 418-as számon található, üres építési telekre. A borzasztóan magas, 498 méteres felhőkarcolóban a leglátványosabb és legmeglepőbb az arányok megfordítása:

az alsó szint a legkisebb, és felfelé haladva szélesedik ki, amitől úgy tűnik, mintha fejjel földbe állt volna az épület.

Az Affirmation Tower névre keresztelt épületben két hotel és óriási teraszokkal kibővített irodák kapnának helyet, valamint egy korcsolyapálya és egy kilátó.

A projektben szintén egyedi, hogy ez lesz a legelső manhattani felhőkarcoló, ami színes bőrű építészek, fejlesztők, hitelezők és építőmunkások projektjeként valósul meg, és az épületben lenne a National Association for the Advancement of Colored People ( NAACP, magyarul Országos Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért) polgárjogi szervezet egyik központja is.

Sajnos New York történetében a színes bőrű és afrikai-amerikai társadalom leggyakrabban csak ámuldozó turistaként nézett ezekre az épületekre, és nem is remélhette, hogy ők is részt vehetnek New York City egyedi építészeti látképének átformálásában.

– magyarázza Dr. Charles Curtis tisztelendő atya, a New York-i Interfaith Comission For Housing Equality (Vallásközi Szervezet az Egyenlő Lakhatásért) vezetője.

Egyelőre a projekt jóváhagyása zajlik. Ez lenne az építészstúdió eddigi legmagasabb tornya, Manhattanben pedig a One World Trade Center után a második legmagasabb felhőkarcoló.

(Fotók és forrás: Dezeen)

felhőkarcoló | new york | nagy sztori | dezeen | építészstúdió

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom