Megint mutatunk egy remek podcastet

És megint a Highlights of Hungary csapatától.

Nagyon sokféleképpen lehet kapcsolódni a kultúrához, a munkánkhoz, vagy saját magunkhoz, amelyek különböző utakra visznek el bennünket. Ebben segíthet a művészet, illetve maguk a művészek is. A mai közösségimédia-orientált világban pedig könnyedén hozzájuthatunk bármilyen tartalomhoz, mely azt a veszélyt is hordozza magában, hogy egyszerre tárul ki előttünk a valódi értékeket hordozó, és a felszínes világ is.

Nem egyszerű ezen az úton kalauzolni magunkat, kiigazodni a milliónyi impulzus és trendhullám között, eldönteni, mely értékrendekhez kapcsolódjunk. Honnan tudjuk, hogy mi a valódi tartalom, hogy mit jelent a kultúrában a minőség, és kell-e a sikerhez mennyiség? A közönség teremti a műfajt, vagy a műfaj a közönségét?

„Az emberek lelkére kell hatni.” Juhász Anna irodalmár, sok száz Hadik Irodalmi Szalon és számos kulturális est háziasszonya elárulja, hogyan buzdítja az embereket olvasásra és hat az emberek lelkére immáron tíz éve.

„Egy dolgunk van, a szabadság.” Vajdai Vilmos színész, rendező, a TÁP Színház alapítója, az underground szcéna egyik legmeghatározóbb alkotója, többek között beszél a szabadság fogalmáról, arról, mit kell keresni a kultúrában, és hogyan lehet elkerülni a kommerszt.

„Most mi is épp tartalmat termelünk.” Lévai Balázs producer, rendező, forgatókönyvíró pedig a kultúra fogyasztói szokásokat taglalja, és azt, hogy ez milyen hatással lehet a finanszírozás kérdésére.

A Highlights of Hungary negyedik adásának társművészei saját útjukon keresztül mutatják meg, merre kanyarodnak a kultúra útjain, hogyan tapossák ki maguk előtt azt az ösvényt, amiben nap mint nap tevékenykednek, és mennyire szabadok ebben, valamint hogyan hatnak a világra és teremtenek értéket küldetésükkel.

A következő adás október 29-én jelenik meg. A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a negyedik epizód errefelé található.

vajdai vilmos | lévai balázs | podcast | highlights of hungary | juhász anna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom