Egy egészen hihetetlen hozzávalóval lesz minden eddiginél finomabb a palacsinta

Az amerikai palacsinta puha és lágy, megtestesíti a tökéletes reggeli fogalmát, főleg akkor, ha juharsziruppal, gyümölccsel, egy kis vajjal vagy éppen tejszínhabbal kínáljuk. A puhaságát azonban nem mindig egyszerű elérni.

Az amerikai palacsinta egyik, puhaságért felelős összetevője lehet a sütőpor, van azonban egy egészen meghökkentő élelmiszer, ami új magasságokba emelheti a villásreggelinek is beillő desszertet.

Ez pedig nem más, mint a sör.

A sör nagyon sokoldalúan alkalmazható a konyhában, hiszen párolhatunk benne húsokat, ízletes alkotóeleme lehet a pácoknak is, de mélységet és összetettséget kölcsönözhet a leveseknek, illetve a pörkölteknek. És mi történik akkor, ha a palacsintatésztába keverjük?

Egyrészről puhává varázsolja az ételt, másrészről pedig egyedi ízvilágot is kölcsönöz neki.

A trükk a szénsavban és a kovászban van. Míg az egyik légiessé teszi a tésztát, addig utóbbi a különleges aromájával alakítja egészen meglepővé az ízvilágot. Nem mindegy azonban, hogy milyen sört öntünk a palacsintatésztába. A világos sörök enyhébb, míg a sötétebbek gazdagabb és erőteljesebb ízt adnak az ételnek, miközben a bennük lévő cukor a palacsinta tökéletes aranybarna színéhez segít hozzá.

Ha pedig már a sörös reggeliknél tartunk, nem érdemes megállni a palacsintánál. Lehet kísérletezni sonkás-sajtos-sörös muffinokkal is, melyek a hagyományos süteményekkel ellentétben sósak és összetett ízűek. Ezekért a füstölt sonka, a cheddar sajt és a barnasör felelhet.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

konyhai tipp | konyhai trükk | sör | tipp | amerikai palacsinta | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom