Nem elég a kézipoggyász, de nem fizetnél csomagdíjat? Szárnyra kapott egy megosztó ötlet

A TikTokon jó néhány hasznos utazási tippet találunk, és akadnak olyanok is, melyek sikere kevésbé egyértelmű.

Ilyen ez a megoldás is, amit állítólag nem egy utazó kipróbált már, aki el akarta kerülni a csomagdíjat: hogy nem bőröndbe pakolják, hanem egy dobozba teszik be a ruháikat, és egy csomagszállító céggel elküldik a címükre az úti célon.

Így járt el a @gouldstandard nevű tiktokker is, aki videójában azt mondja, hogy így oda-vissza csak 56 dollárt (nagyjából húszezer forintot) kellett fizetnie, míg ha mindezt poggyászként adta volna fel a Spirit Airlines-nál, akkor összesen 124 dollárba (44600 forintba) került volna, vagyis majdnem 70 dollárt (körülbelül 25 ezer forintot) sikerült spórolnia.

Ebben a módszerben azonban nem mindenki bízik, először is azért, mert általában véve sokkal több csomag veszik, mint ahány poggyász.

Míg naponta állítólag 1,7 millió csomagnak kél lába az Egyesült Államokban, 2022 augusztusában az amerikai légitársaságok kezelésében csak 254 502 poggyász veszett el vagy sérült meg. Azután, ha a csomag esetleg szerencsésen megérkezne, honnan tudjuk, hogy mikor ér oda, és hogy pont időben megkapjuk, amikor kell, és anélkül, hogy túl nagy idő- és energiabefektetés lenne utánajárni?

A tiktokker későbbi videójából kiderül, hogy nála sem sült el jól az akció:

hiába kérte csomagpontra a csomagját, végül nem érkezett meg, visszaküldték, és meg kellett vennie magának a hiányzó dolgokat.

Az említett videó egyik kommentelője azt írta, ő félne, hogy nem kapja meg időben a cuccait, egy másik pedig azt mondta, hogy túl sok csomagja veszett már el ahhoz, hogy ezt a hülyeséget kipróbálja. De olyan is volt, aki „leleményes királynőnek“ nevezte a tiktokkert vagy azt írta, hogy az ötlet vicces és okos is. Akadt viszont, aki rávilágított, hogyha a repülőjeggyel együtt fizet a csomagért, akkor az csak harminc dollárba (11 ezer forintba) kerül, de erről is megoszlottak a vélemények, és volt, aki megerősítette, hogy a csomagszállítás mindig olcsóbb, mint a poggyászfeladás.

Ami biztos, hogy a tiktokos ötletekkel nem árt az óvatosság, ugyanis okozhatnak ételmérgezést, és akár romba dönthetik az utazási álmokat is.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

poggyászfeladás | csomag | csomagolás | poggyász | tiktok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom