Finoman sugallja az eleganciát az egymutatós Meistersinger

A Meistersingernek – bár nem egy régi múltat és hatalmas történelmi fejlesztéseket felvonultató márka – kifejezetten gyorsan híre ment az órakedvelők között.

A 2001-ben piacra került Meistersinger különlegessége – ami miatt gyorsan siker lett –, hogy mindössze egyetlen mutató mutatja rajta az időt. Elsőre furcsán hangzik, pedig nagyon egyszerű: a perc- és másodpercmutatót eltüntették, az óramutatót pedig szokatlanul hosszúra tervezték.

A számlapon a percosztás pontosan úgy néz ki, mint egy megszokott számlapon, viszont nem perceket, hanem öt perceket jelölnek.

Így tehát, ha a mutató a 10 órás index után kettővel áll, akkor 10:10 az idő, amikor a 4 órás index előtt hattal, akkor pedig 3:30. Rendkívül szokatlan megoldás, mégis végtelenül elegáns. Pontosan ez lehetett a siker kulcsa: nem az arcunkba nyomja, csupán finoman sugallja az eleganciát. Mivel a legkisebb osztás ötperces egységet mutat, így ennél pontosabban csak tippelni tudjuk az időt – mondhatjuk, hogy ez a márka filozófiája is.

Gyakorlatilag azt üzeni az óra, nincs szükségünk arra, hogy öt percnél pontosabb időt tudjunk. Egyszerűen nem kell, mert nem az időt kell figyelni, hanem megbecsülni és megélni a pillanatokat. Az évek során számtalan új modellel álltak elő, már nem csak ETA vagy Sellita szerkezeteket tokoznak, hanem saját szerkezeteket terveznek, újabb és újabb komplikációkkal, mint dátum vagy stopper.

És olykor meglepő limitációkat is készítenek, ilyen a 2018-as City Edition, az ötvennyolc város és/vagy ország ihlette különkiadás. Az első szériához még a klasszikus Meistersinger No. 1-et vették alapul, negyven  milliméteres tokjával, a 2018-as szériához viszont már a No. 3 negyvenhárom milliméteres tokját választották, a dátum fölött pedig apró nagyítót találunk.

Amiért igazán érdekes lehet a modell és megtaláljuk benne a hazai vonatkozást, hogy idén elkészítették a limitált magyar változatot.

A hátlapi zafíüvegre Magyarország képét festették, és magyarul írták rá: limitált kiadás. Mindössze nyolc darab készült, az ára pedig 1750 euró.

 

Ezért az összegért egy német tervezésű és svájci készítésű órát kapunk, megbízható ETA vagy Sellita szerkezettel – függően attól, hogy mint önálló gyártó, melyik készlethez fér hozzá –, zafírüveggel elöl-hátul. Ha nem vágyunk a magyar változatra, alacsonyabb árfekvésben is választhatunk, de ne feledjük, hogy London, Hongkong, New York és Párizs mellett egy elég illusztris társaságba kerülhetünk be a lokálpatrióta Meistersingerrel.

A cikk szerzője a Kronometer.hu oldal főszerkesztője/szerzője. További remek órás cikkért nézz körül az órák világában!

(Fotók: Meistersinger)

márka | egy mutató | stílus | történet | elegáns

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom