Stílusos és fenntartható turistaházak épültek ebben a fantasztikus nemzeti parkban

Az ausztrál Noxon Giffen és McGregor Coxall varázslatos menedékházakat alkottak meg a Grampians Nemzeti Parkban található Grampians Peaks Trail-en. A fémből, kőből és fából készült építmények csodálatosan kiegészítik a gyakran zord tájat.

A menedékházak egy százhatvan kilométer hosszú túraútvonal mentén helyezkednek el, amely áthalad az ausztrál Grampians Nemzeti Parkon, és az északi Mount Zerót köti össze a déli Dunkeld városával. A melbourne-i Noxon Giffen stúdió és a McGregor Coxall tájépítész vállalkozás célja az volt, hogy olyan építményeket húzzanak fel, amelyek

tökéletesen rezonálnak az egyes helyszínek sajátosságaira, történetére, természeti körülményeire.

A Grampian Peaks Trail mentén található turistaházak varázslatos módon kapcsolódnak a tájhoz, és fokozzák a túraélményt.

Az ösvény fenntartója, a Parks Victoria folyamatosan tartotta a kapcsolatot a tervezőkkel és világos irányvonalakat, valamint határokat húzott meg, hogy a környezet, az ökológia és a kulturális elemek is érvényesülni tudjanak a végeredményben.

A turistaházak alapvető kényelmi eszközöket biztosítanak a túrázóknak egy-két éjszakára, beleértve a sátorhelyeket, a mosdókat és a közösségi tereket.

A menedékek védelmet nyújtanak az időjárási viszontagságok ellen, miközben erősítik a látogatók kapcsolatát a tájjal.

Az építészek olyan anyagokat választottak az építmények kivitelezéséhez, amelyek a természetes környezetben is megtalálhatók, vagy segítenek abba beleolvadni, így mindegyik egyedi karaktert kapott, fenntartásuk pedig minimális karbantartási munkákat igényel.

Alapvetően moduláris rendszerből épültek fel, így az egyes elemeket előre gyártották, ami

költséghatékony és egyszerű megoldásnak bizonyult.

Minden menedékházban kialakítottak egy közösségi teret, amelynek egyik oldalán az ételek elkészítése, a másikon pedig azok közös elfogyasztása válik lehetővé.

(Forrás: Dezeen, fotók: Shannon McGrath)

turistaház | menedékház | nemzeti park | ausztrália

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom