Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél

Ötven éve szabadalmaztatták a légzsákot, és negyven évvel ezelőtt jelent meg az első ezzel szerelt autó, amit különleges módon ünnepelt meg a Mercedes: a légzsákok anyagából terveztettek ruhakollekciót.

2017-ben mutatta be saját divatmárkáját Heron Preston, és a tervező azóta olyan neves márkákkal működött együtt, mint a Caterpillar, a Levi’s és a Nike. A következő évben a NASA-val tervezett közös kollekciót az amerikai űrügynökség létrejöttének hatvanadik évfordulójára, majd a HP-vel együtt mutatott be komposztálható táskákat.

Az S osztály 1979-ben bemutatott szériájában jelent meg először a légzsák

Heron Preston legújabb kollaborációja a Mercedes-Benzzel közösen készült el,

és egy újabb fontos évfordulóra emlékeznek vele.

A német gyártó 1971-ben szabadalmaztatta a légzsákot, és 1981-ben mutatta be az első sorozatgyártású modellt, az S osztály korábbi generációját, amit ezzel a fontos életmentő eszközzel szereltek fel.

A szeptemberi berlini divathéten bemutatott kollekció érdekessége, hogy

újrahasznosított légzsákokból készült, és azokhoz hasonlóan néhány ruhadarab felfújható és leereszthető.

Heron Preston ezzel kívánja felhívni a figyelmet erre a fontos biztonsági eszközre, ami rengeteg életet mentett meg, és mára kötelező tartozék minden új autóban.

Thibaut Grevet készítette a fényképeket a kollekcióról, amelynek a darabjai nem kerülnek forgalomba, a légzsákruha-koncepció egyedi példányait aukción lehetett megszerezni.

Az autózás jövője

A Mercedesnek már a nyolcvanas években határozott elképzelése volt arról, hogy milyen lesz az ezredforduló autója, ezt vetítette előre az Auto 2000 koncepció. Jelenleg a csúcsot az S osztály Maybach-változata képviseli, és már a jövő is itt van a küszöbön, a teljesen elektromos hajtású EQS éppen most kerül forgalomba.

mercedes | mercedes-benz | légzsák | kollekció | heron preston

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom