Itt a bizonyíték: bármiből lehet menő lakóautót készíteni

Az apró területen a multifunkciós megoldásoknak köszönhetően minden megtalálható, amire csak a tulajdonosnak szüksége lehet.

A francia dizájner, Atelier Serge egy Mercedes Vitót alakított minimalista lakóautóvá. Kis mérete ellenére a furgont sikerült a funkcionalizmus jegyében berendezni, hiszen hálóval, közösségi térrel, konyhával és a bőséges tárolóhellyel is rendelkezik.

A tervező arra törekedett, hogy a lehető legnagyobb mértékben természetes anyagokat használjon fel.

Az átalakítás központi anyaga a rétegelt nyírfalemez volt, a szigetelés gyapot és parafa felhasználásával készült.

Serge célja az volt, hogy a lakóautó ideális környezetet biztosítson egy nomád életmódhoz. Ehhez arra is szükség volt, hogy a berendezések multifunkciósak legyenek. A tárolóhelyek az ággyá alakítható padok alá kerültek, a gépkocsi hátsó részében pedig tökéletes helyet találtak a konyha kialakítására is.

A lakóautó mindenféle elektronikus eszközzel is felszerelt, így akár tartós telepítésre is alkalmas. Van benne egy álló fűtőpanel, valamint hűtőszekrény is. A toalett a belső tér leghosszabb padja alatt kapott helyet.

Hasonló alternatív megoldásban gondolkodott Juan Alberto Andrade és María José Váscones dizájner is, akik egy Chevrolet kisteherautót, egy 1993-as Dodo Vant alakítottak át lakóautóvá egy fiatal pár számára. A mindössze öt négyzetméteres, 1,86 méteres belmagasságú területen konyhasarok, összecsukható étkezőasztal és hálórész is megtalálható.

(Forrás: Designboom, fotók: Atelier Serge)

design | enteriőr | lakókocsi | lakóautó | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom