Ebben a gyönyörű mexikóvárosi házban minden centiméter a dizájnról szól

A Design Week Mexico egy zseniális húzással úgy döntött, a legjobb kortárs formatervezők munkáit nem egy elidegenítő kiállítótérben mutatja, meg, hanem ott, ahol majd használni is fogják őket: egy otthonban. De még milyenben!

A Design House egy pazar modernista otthon, amit a mexikói Enrique Castañeda Tamborrel építész tervezett: ebbe a csodás enteriőrbe hívták be idén a Design Week Mexico több mint húsz dizájnerét, hogy intim és otthonos közegben állítsák ki a tárgyaikat.

A projektben külön szuper, hogy a kiállítás során nem mozdították el a már meglévő elemeket, így remek kreatív fúzió jön létre teljesen új és már az otthonban eredetileg ott lévő darabokból.

A dizájnerek a tárgyakon kívül egyedi installációkat is kialakítottak a házban, a formatervezők mellett pedig ipar- és képzőművészek szobrait, kerámiáit, textíliáit is megtaláljuk a színes és változatos helyiségekben.

“Borzasztó nagy kihívás volt idén úgy megmutatni a munkáinkat, hogy az illjen ennek a háznak a jellegzetes és ikonikus építészeti stílusához”

– nyilatkozta az egyik kiállító, Juan Jose Nemer.

Habár egyes terekben érezni a dizájnzsúfoltságot, összességében szerintünk remek ötlet megmutatni egy otthonban a kortárs formatervezők darabjait: ha esetleg november 13-ig Mexikóvárosban járnál, te is megnézheted ezt a csodás házat!

(Fotók és forrás: Dezeen)

formatervezés | nagy sztori | dizájn | dizájnkiállítás | mexikóváros

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom