Először nyílik meg a közönség előtt Michelangelo titkos rejtekhelye, ahol hónapokat töltött, miután halálra ítélték

Michelangelo olasz szobrász, festő, a reneszánsz ikonikus művészeként világszerte ismert. Figyelemre méltó tehetsége sokakat ejt rabul, az alkotásaiért évszázadok óta rajonganak. Most pedig titkos rejtekhelye is megnyílik a nagyközönség előtt.

November 15-én nyitott meg a látogatók előtt a Firenzében az a titkos pincehelyiség, ahol Michelangelo állítólag 1530-ban menedéket keresett politikai üldözői elől. A kis rejtekhelyre egyszerre négyen, csupán tizenöt perces időtartamra leshetnek be.

Úgy tudni, a helyiséget 1975-ben fedezték fel, amikor a Medici-kápolnák akkori igazgatója felkért egy restaurátort, hogy vegye kezelésbe a szűk átjárót, hogy új kijáratot hozzanak létre a turisztikai látványosságnak. A legnagyobb meglepetésre azonban

Sabino Giovannoni rajzokat talált a vakolatrétegek alatt.

Ezeket a rajzokat Michelangelónak tulajdonították, és úgy gondolták, hogy akkor készült, amikor halálos ítéletének végrehajtása elől bujkált. A feltételezések szerint a tízszer három méteres helyiségben két hónapot töltött, ez idő alatt pedig a falakra rajzolt.

Egyes skiccei nagyban hasonlítanak a Sixtus-kápolnában festett figurákra, mások pedig a Medici-sír elemeit tükrözik.

A titkos hely csupán 2024. március 30-ig lesz nyitva az érdeklődők előtt.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

titkos hely | michelandgelo | medici | Firenze

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom