Még a legvadabb tippjeink sem közelítették meg a horrorisztikus valóságot.
Tom Kerridge, az egyik legismertebb brit séf saját, Michelin-csillagos pubjának számláját (azaz annak egészen félelmetes növekedését) osztotta meg egy BBC-nek adott interjúban. A séf szerint a téli hónapokban a Michelin-csillagos pub átlagosan hatvanezer fontos rezsije idén négyszázhúszezer fontra növekszik.
Ez konkrétan hétszeres növekedést jelent az energiakiadásokban, forintra átszámítva pedig még döbbenetesebben hangzik az összeg: az eddigi 27,4 millió forint 192,4 millió forintra növekszik a rezsi.
A híres séf szerint a vendéglátószakmában horrorisztikus tél várható, ezért ő is és számos másik vendéglátóhely-tulajdonos energia-ársapkát várna a kormánytól és további anyagi segítséget, melyet a lakosság már megkapott, azonban a vendéglátósok még nem.
A vendéglátóhelyeknél az árnövekedésben rengeteg faktor szerepet játszik: a világítástól a légkondicionáláson és a fűtésen át a konyha teljes működéséig minden egyes kiadás legalább négyszer, de inkább hat-hétszer drágább lesz.
Több séf is egyetért abban, hogy a gyors és hatásos segítség nemhogy jól jön, de egyenesen életbe vágó, ugyanis a koronavírus alatti kivéreztetésre érkező energiaválságot csak így lehet átvészelni úgy, hogy ne álljon az egész szakma hónapok múlva a földbe.
(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty)
michelin-csillag | brit | séf | vendéglátás | energiaárak
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!