Idén először Magyarország egészéről közöl étteremlistát (National Selection of Hungary) a MICHELIN Guide. Ennek eredményeként az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami egy újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.
A francia étteremkalauz több mint százéves múltra tekint vissza, fennállása óta világszerte több mint negyven országban, mintegy harmincezer létesítményt értékelt a kiemelkedő minőséget helyezve előtérbe. Ennek is köszönhető, hogy
a mai napig ez számít a legrangosabb gasztronómiai elismerésnek.
A MICHELIN már 2022. áprilisban bejelentette, hogy egész Magyarországra kiterjeszti felmérését, és idén először nemzeti válogatást tesz közzé. A világ legrangosabb gasztronómiai kalauzának inspektorai kiléte ismeretlen és az elmúlt egy évben több alkalommal visszatérve az országba keresték a legjobb vendéglátóhelyeket, a nagy hagyományokra visszatekintő, egységes módszertan szerint.
A magyarországi kiadás jól érzékelteti majd, hogy milyen változáson ment keresztül az elmúlt tíz-tizenöt évben a magyar gasztronómia.
A sikeres hazai és külföldi szereplések, a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy most a vidéki Magyarország is felkerülhet a gasztronómia világtérképére. Az elismerés egy hangsúlyos visszaigazolás arra, hogy a hazai vendéglátás valamennyi szintje és üzlettípusa nemzetközi szinten is folyamatos fejlődést mutat. A csúcsgasztronómia ennek fontos részét adja, hiszen - az új technológiák alkalmazása és a változatos alapanyagok használata által -
elősegíti a színvonal emelkedését, az ágazat egészének fejlődését.
A bejelentés messze túlmutat önmagán, hiszen a rangos elismerés a tartós fejlődés záloga, a turisztikai jelentősége közép, valamint hosszú távon is megmutatkozik. Ezáltal nagymértékben erősítheti Magyarország nemzetközi vonzerejét, desztinációink népszerűségét. Hatása az elmúlt években is megmutatkozott, hiszen a MICHELIN Guide tavalyi válogatása szerepet játszott Magyarország beutazó turizmusának vírushelyzetet követő stabilizálódásában és a turisták bevonzásában.
A magyarországi MICHELIN Guide 2022-as kiadványában ajánlott éttermek kilétét, azon belül pedig a Michelin Csillag vagy BIB Gourmand elismeréseket 2022. november 3-án hozzák nyilvánosságra.
mtü | Michelin Guide | magyar turisztikai ügynökség | magyar gasztronómia | Michelin | michelin kalauz
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!