Miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a Michelin Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait.
Még ebben az évben megjelenik a Michelin Guide Hungary. A kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra.
Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy Magyarország a Michelin Guide új úti célja. Ahogy fogalmazott, az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertek el először Michelin-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten.
Azt nyilatkozta, Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is és alig várják, hogy
egész Magyarország területéről bemutassák a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségüknek.
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómia fejlődése világszerte figyelmet váltott ki. A magyar alapanyagok minősége hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak Budapest, de
Magyarország vidéke is felkerüljön a gasztronómia világtérképére.
Meglátása szerint nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben már nemzeti szintű válogatást ad ki a Michelin Guide, és hálásak azért, hogy a magyar éttermek és séfek hamarosan országszerte megkapják a legnagyobb figyelmet és elismerést, ami tovább erősíti hazánk turisztikai vonzerejét.
A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységes kritériumok alapján végzik. Ezek minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntéseket tudjanak hozni, amikor magas minőségű lehetőségeket keresnek. A kalauz digitális formában elérhető lesz a Michelin Guide weboldalán, illetve az ingyenes iOS és Android alkalmazásokban.
michelin-csillag | michelin csillagos séf | Michelin | Michelin Guide | michelin kalauz
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!