Már csak pár hét és Magyarországon is kapható Michelle Obama régóta várt új könyve

A korábbi First Lady erőteljes történeteket és az élete során megszerzett bölcsességet osztja meg az olvasókkal. 

Ez az inspiráló, személyes hangvételű könyv méltó folytatása Michelle Obama világszerte bestselleré vált, a kritikusok által is elismert memoárjának. Az Így lettem című kötetben Mrs. Obama megörökítette életútját a chicagói South Side-on töltött gyermekkorától kezdve az anyaság és a munka között egyensúlyozó éveken át, addig az időszakig, amit az Egyesült Államok első feket First Lady-jeként töltött el. Megkapó őszinteséggel és szellemességgel írt könyvében meghívta az olvasóit a saját világába, megosztotta velük sikereit és csalódásait, és világszerte emberek millióit inspirálta arra, hogy felismerjék saját történeteik és hangjuk erejét.

A Belső fényünk: Mi visz tovább a bizonytalan időkben? című könyvben Mrs. Obama korábban el nem mesélt történetek és érzékeny megfigyelések során keresztül osztja meg velünk gondolatait változásról, kihívásokról és belső erőről, valamint meggyőződését, hogy ha másokért ragyogunk, felfedezhetjük a körülöttünk lévő világban rejlő sokszínűséget és lehetőségeket, mélyebb igazságokat tárhatunk fel, és a fejlődés új útjaira bukkanhatunk. Anyaként, lányként, feleségként, barátként és first ladyként szerzett tapasztalataiból merítve ismerteti velünk elveit és jól bevált szokásait, amelyek segítségével maga is sikeresen alkalmazkodott a változásokhoz, és győzött le egy sor akadályt; a tanult és kiérdemelt bölcsességet, amelynek révén folyamatosan fejlődik.

Ezenkívül a rá jellemző nyíltsággal és empátiával jár körül faji, nemi és érvényesüléssel kapcsolatos kérdéseket is, arra biztatva bennünket, hogy győzzük le a félelmünket, merítsünk erőt a közösségből, és éljünk bátran.

Az egész világot érintő fájdalom, veszteség és bizonytalanság időszakáról megemlékezve, amikor tombolt a világjárvány, az intolerancia és a bigottság egyre nőtt, és bizonyos autokraták még jobban megszilárdították a hatalmukat, Mrs. Obama elismeri, hogy voltak olyan pillanatok amikor – sokunkhoz hasonlóan – reménytelennek, dühösnek és megrendültnek érezte magát.

– De amikor az egyensúly nem lehetséges – írja a könyv bevezetőjében – akkor arra kényszerülünk, hogy fejlődjünk. Miközben továbbra is a világjárványok okozta kihívások között navigálunk, számolunk az igazságtalanság és az instabilitás kérdéseivel, és aggódunk a bizonytalan jövő miatt, azon tűnődöm, hogy itt az ideje, hogy ne azt kérdezzük, "mikor lesz ennek vége?", hanem inkább egy másik, gyakorlatiasabb kérdéssort kezdjünk el fontolgatni, hogy hogyan maradjunk talpon a kihívások és a változások közepette: Hogyan alkalmazkodunk? Hogyan lehetünk kényelmesebbek, kevésbé bénultak a bizonytalanságban? Milyen eszközeink vannak ahhoz, hogy fenntartsuk magunkat? Hol találunk további támaszokat? Hogyan teremthetünk biztonságot és stabilitást mások számára? És ha egy emberként dolgozunk, mit sikerülhet együtt legyőznünk?

Ez a könyv Michelle Obama mélyen átgondolt válaszait tartalmazza ezekre a kérdésekre. – Nem hiszek abban, hogy az élet nagy problémáira léteznének kompakt megoldások vagy velős válaszok. Az emberi tapasztalat természeténél fogva kizárja az ilyet. A szívünk túl bonyolult, az élettörténetünk pedig túl zavaros.

Ahelyett hát, hogy “varázsreceptet” kínálna életünk kihívásaira, bepillantást enged személyes eszköztárába.

A Belső fényünk megérintő történetek és hasznos tanácsok tárháza, amely beszélgetésekre és önreflexióra ösztönöz. Mrs. Obama elmondja miért fontos „az egy konyhaasztal körül elférő”, maroknyi megbízható és felvillanyozó barátot gyűjtenünk magunk köré, és olyan társat választanunk, akire egy életen át számíthatunk. Megosztja velünk gyakorlati bölcsességeit és tapasztalatait a gyermekneveléssel kapcsolatban, melyeket saját édesanyjától, Marian Robinsontól és a Fehér Házban felnevelt két lánya mellett gyűjtött. És egy olyan időszakban, amikor oly sokan – köztük egyenlőségért és igazságosságért küzdő fiatal aktivisták – nehezen őrzik meg a reményt és kitartást, megválaszolja a leggyakrabban neki szegezett kérdést: "Mit jelent valójában magasra jutni?". És ez a válasz emlékeztet bennünket: a szabadság és a haladás megköveteli, hogy újra és újra, fáradhatatlan kitartással és erkölcsi feddhetetlenséggel kötelezzük el magunkat a munka mellett.

– Megtanultam, hogy nem szégyen beismerni: az önértékelés bizony sebezhetőséggel párosul, és emberi vonásunk, hogy mindig, minden körülmények között a jobbra törekszünk. Belső fényünk felvértez az ehhez szükséges bátorsággal. Ha megtapasztaljuk saját belső fényünket, megismerhetjük önmagunkat és személyes történetünket. Ez a fajta önismeret önbizalmat, lelki nyugalmat és szélesebb látókört biztosít. Végső soron mindezeknek köszönhetően értékes kapcsolataink születnek – márpedig az én szememben ez a lényeg. Az egyik fény táplálja a másikat. Az erős családok továbbiakat erősítenek. Egyetlen erős közösségtől átragadhat a lelkesedés a hozzá kapcsolódó közösségekre. Ekkora hatalma van a bennünk élő fénynek.

A magyar kiadás már előrendelhető, várható megjelenés: december 8.

(Fotók: Miller Mobley, Getty Images)

michelle obama | first lady | új | megjelenés | Belső fényünk: Mi visz tovább a bizonytalan időkben?

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom