Mit nekik szuperjacht! Ez lesz az ultragazdagok kedvenc új járműve

A Migaloo egy óriási luxus-tengeralattjáróval kívánja megzavarni az állóvizet a szuperjachtok piacán.

Az osztrák Migaloo cég nemrég bemutatta legújabb járművének terveit. A százhatvanöt méter hosszú tengeralattjáróval az ultragazdagoknak páratlan víz alatti kalandokban lehet részük. A Migaloo M5 jármű műszaki adatai szerint a tengeralattjáró körülbelül

kétszázötven méter mélyre süllyedhet az óceán felszíne alá, és akár négy hétig is víz alatt tartózkodhat.

A terveken jól látható, hogy a luxusjármű el tudja látni a szuperjacht funkciót is, emellett rendelkezik majd

helikopterleszálló pályával,  úszómedencével, edzőteremmel és mozival is.

"A szuperjacht-tulajdonosok igényei a hajóikkal szemben minden eddiginél összetettebbek. Ráadásul nem csak a teljesítményt, a hosszt vagy a dizájnt értékelik" – magyarázta a vállalat vezérigazgatója és főtervezője, Christian Gumpold. Hozzátette: a tulajdonosok privát szférát, biztonságot és védelmet keresnek maguknak, vendégeiknek és értékeiknek, mindezeken túl pedig egyedi élményeket és a lehető legnagyobb exkluzivitást akarják.

Úgy tudni, az M5 megvalósításához a már kifejlesztett motoros jachtoktól és tengeralattjáróktól kölcsönzött technológiákat fognak alkalmazni. Kettős héjazatú szerkezetet kap, a hajótest hatalmas nyomásnak is ellen fog állni, a meghajtását tekintve pedig dízel-elektromos lesz.

Minden egyéb esetben pedig a Migaloo egyeztetni fog a tengeralattjáró leendő tulajdonosával, hogy a jármű tényleg megfeleljen valamennyi igénynek és elvárásnak.

A belső terek is figyelemre méltóak lesznek. A hatalmas szalon, úszómedence, sparészleg, edzőterem, művészeti galéria, mozi mellett több társalgó és étkező helyiség is a tulajdonosok, illetve a vendégek rendelkezésére áll majd. A hálószobák saját gardróbot és fürdőhelyiséget kapnak.

A Migaloo azt tervezi, hogy a tengeralattjáróit fehérre festik, hogy megkülönböztessék kategóriájának többi járművétől. Ez az ötlet vezetett ahhoz, hogy arról a ritka, albínó púpos bálnáról nevezzék el a tengeralattjárót, amely Ausztrália keleti partjainál bukkant fel.

(Forrás: Dezeen, fotók: Migaloo)

szuperjacht | tengeralattjáró | migaloo

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom