Mijazaki Hajao utolsó filmjét péntektől játsszák, és szándékosan nem árulnak el róla semmit

Csodálatosan japán antipromóciós filozófia a zseniális animációs rendezőtől.

Péntektől játsszák a japán mozikban Mijazaki Hajao nagy várakozás övezte Kimitacsi vado ikiru ka?  (Hogy éltek?) című animációs filmjét, ami a Ghibli stúdió 82 éves alapító mesterének közlése szerint az utolsó egészestés produkciója – írja a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-díjas japán animációs rendezőnek utoljára egy évtizede mutatták be új filmjét: A Szél támad című, 2. világháborút idéző alkotásról akkor azt nyilatkozta, hogy valószínűleg az már az utolsó filmje.

A Kimitacsi vado ikiru ka? (Hogy éltek?) című rajzanimációról direkt nagyon kevés információt adtak ki:

a Ghibli stúdió vezető producere, Szuzuki Tosio, akit Mijazaki jobbkezének tartanak, július elején már bejelentette, hogy nem készítenek beharangozó reklámfilmet a mozihoz, mert azt szeretnék, ha a mozinézők minden prekoncepció nélkül néznék végig az alkotást.

A film címe egyébként egy 1937-ben kiadott japán regényre, Josino Genzaburo azonos című könyvére utal, de a történet Mijazaki eredeti alkotása. Az animációs filmet Japánban egyszerre kezdik forgalmazni a hagyományos és az IMAX-mozikban, a film nemzetközi forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Mijazaki  a Chihiro szellemországban című filmjéért nyerte el 2003-ban az Oscar-díjat, 2006-ban A vándorló palota, 2014-ben a Szél támad című animációs filmjét jelölték Oscarra, 2015-ben pedig életműdíjjal tüntette ki az amerikai filmakadémia.

rajzfilm | hogy éltek | mijazaki hajao | Kimitacsi vado ikiru ka? | animáció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom