Ha óvatosan is, de Olaszország is beindítja a turizmust

Alig hittünk a szemünknek, amikor elolvastuk a szombat reggeli híreket. Olaszország véget vet a bezártságnak, június elejétől szabad lesz a tartományok közötti átjárás, és a határaikat is megnyitják az Európai Unió állampolgárai előtt. Ha már ők is így döntöttek, az tényleg reményt adhat. 

Görögország vállalta először, hogy nem mond le a nyárról, aztán a szlovénok is pozitív hírekről számoltak be. Most pedig jönnek az olaszok, hamarabb, mint gondoltuk volna. Június harmadikától az EU állampolgárai és a schengeni övezetből érkezők is beutazhatnak a koronavírus miatt igazán nehéz időket megélt Olaszországba. A rendelkezést a fertőzöttek és az elhunytak számadatainak elemzése után hozták meg, két hónapos teljes leállás után újraindítják a gazdaságot.

Az állampolgárok gyorsabb enyhítésekre számítottak, de Giuseppe Conte miniszterelnök így találta biztonságosnak, ha fokozatosan indul újra az élet Olaszországban, megelőzve egy esetleges korai második hullámot.

Fontos megjegyeznünk, hogy annak ellenére, hogy az olaszok nem rendelik el a külföldről érkezőknek a kéthetes hatósági karantént, a jelenlegi szabályozások alapján Magyarországra érkezve tizennégy napos izolációba kell vonulni.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

itália | turisztika | post covid | turizmus | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom