Milánó megpróbálja betiltani a késő esti pizza- és fagylaltárusítást azért, mert egy kis nyugalmat és csendet szeretnének az ott élők.
Az EuroNews beszámolója szerint Milánó városvezetése egy jogszabály-tervezetet nyújtott be, amelynek értelmében betiltanák az take away-ételek árusítását hétköznapokon éjjel fél egytől, hétvégén és ünnepnapokon pedig 1:30-tól. A tilalom kiterjedne a pizzára, a fagylaltra és az italokra is.
Ezzel egyidőben a bároknak és az éttermeknek be kellene zárniuk a teraszaikat.
A tilalom Milánó tizenkét körzetére vonatkozna, így Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese és Darsena-Navigli negyedekre. Az intézkedés a következő hónapban hatályba is léphet és egészen novemberig, vagyis a teljes nyári turisztikai szezonban életben marad.
Az EuroNews információi szerint Giuseppe Sala polgármester támogatja a jogszabályt, mivel úgy látja,
„a lakosság egy jelentős része szenved a túlzott zajtól”.
2013-ban Milánó városi tanácsa már megpróbált egy hasonló javaslatot elfogadni, akkor hatalmas felháborodást váltott ki a terv. Giuliano Pisapia akkori polgármester pedig nem győzött magyarázkodni és lépten-nyomon hangsúlyoznia kellett, hogy
"a milánóiak és a nem milánóiak éjjel-nappal ehetnek fagylaltot bárhol, ahol csak akarnak."
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)
olaszország | jogszabály | milánó | tilalom
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!