Könnyen lehet, hogy ebben az európai városban többé nem pizzázhatunk és fagyizhatunk este

Milánó megpróbálja betiltani a késő esti pizza- és fagylaltárusítást azért, mert egy kis nyugalmat és csendet szeretnének az ott élők.

Az EuroNews beszámolója szerint Milánó városvezetése egy jogszabály-tervezetet nyújtott be, amelynek értelmében betiltanák az take away-ételek árusítását hétköznapokon éjjel fél egytől, hétvégén és ünnepnapokon pedig 1:30-tól. A tilalom kiterjedne a pizzára, a fagylaltra és az italokra is.

Ezzel egyidőben a bároknak és az éttermeknek be kellene zárniuk a teraszaikat.

A tilalom Milánó tizenkét körzetére vonatkozna, így Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese és Darsena-Navigli negyedekre. Az intézkedés a következő hónapban hatályba is léphet és egészen novemberig, vagyis a teljes nyári turisztikai szezonban életben marad.

Az EuroNews információi szerint Giuseppe Sala polgármester támogatja a jogszabályt, mivel úgy látja,

„a lakosság egy jelentős része szenved a túlzott zajtól”.

2013-ban Milánó városi tanácsa már megpróbált egy hasonló javaslatot elfogadni, akkor hatalmas felháborodást váltott ki a terv. Giuliano Pisapia akkori polgármester pedig nem győzött magyarázkodni és lépten-nyomon hangsúlyoznia kellett, hogy

"a milánóiak és a nem milánóiak éjjel-nappal ehetnek fagylaltot bárhol, ahol csak akarnak."

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

milánó | jogszabály | tilalom | olaszország

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom