Több mint három milliárd forintot érő aranykockát tett ki a Central Parkba egy művész

Viszont elfutni nem nagyon lehet vele, mert száznyolcvanöt kiló.

Szerdán elég egyedi kiállítást láthattak a New York-i Central Parkba látogatók, ugyanis Niclas Castello, NDK-ban született művész egy valódi aranykockát állított ki a park sarában.

A pop-art művész a performansszal az új kriptovalutájára akarta felhívni a figyelmet, amit Castello Coinnak hívnak. A The Castello CUBE nevű kocka amúgy nem egészen tömör arany, a nagyjából negyvenöt centiméteres oldallapjai huszonnégy karátos aranyból készültek egy svájci öntödében.

Az alkotás súlya közel száznyolcvanöt kiló, az értékét tíz-tizenegy millió dollárra, azaz több, mint 3,1 milliárd forintra becsülik.

A művész úgy nyilatkozott, hogy

valami nem evilágit, valami megfoghatatlant akart létrehozni.

A negyvenhárom éves művész azzal hangsúlyozza az aranykocka, mint műtárgy ritkaságát, hogy csak egyetlen napig állította ki, és megígérte, hogy senkinek sem fogja eladni. A kockára biztonsági őrök vigyáztak a kiállítás ideje alatt, de egész nap bárki szabadon fotózkodhatott a többmilliárdos aranykockával.

(Fotók: Getty)

aranykocka | castello | new york | Central Park | arany

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom