Elképesztő, mekkora összegeket szakítottak a válságon a leggazdagabbak

Elon Musk volt a legnagyobb nyertes, az év első hat hónapjában 96,6 milliárd dollárral gyarapította vagyonát.

2023 jól indult a világ leggazdagabb emberei számára. A föld ötszáz legvagyonosabbja összesen 852 milliárd dollárral lett gazdagabb a Bloomberg tájékoztatása szerint. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a félév volt 2020 második fele óta a legjövedelmezőbb számukra. Az S&P 500 tizenhat százalékot, míg a Nasdaq 100 harminckilenc százalékot erősödött. Ez utóbbi estében a mostani kiugrás minden idők legjobb első félévét eredményezte. Alapvetően elmondható, hogy

a Billionaires Index minden tagja átlagosan napi 14 millió dollárt keresett 2023 első hat hónapjában.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere szintén rendkívül jól teljesített a mögöttünk hagyott hat hónapban. 96,6 milliárd dollárral gyarapította vagyonát, így

jelenlegi nettó vagyona 234 milliárd dollárra becsülhető.

Őt csaknem 40 milliárd dolláros lemaradásban Mark Zuckerberg követi, akinek az elmúlt fél év óta 58,9 milliárd dollárral több van a bankszámláján. De nem panaszkodhat Jeff Bezos, Larry Ellison és Bernard Arnault sem.

A nagy vesztes Gautam Adani, aki bár még mindig az ultragazdagok közé tartozik, 60,2 milliárd dollárt bukott, ebből egyetlen nap alatt 20,8 dollárt veszített azt követően, hogy a Hindenburg Research számviteli csalással és részvénymanipulációval vádolta meg az Adani csoportot. A legnagyobb bukást Carl Icahn könyvelheti el, akinek vagyona ötvenhét százalékot esett, ezzel pedig 13,4 milliárd dollárt veszített. Ennek ellenére Adani továbbra is a 21. leggazdagabb ember a világon, míg Icahn a 194. helyen áll.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

milliárdosok | megélhetési válság | infláció | válság | milliárdos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom