Minden harmadik pilóta hamis engedélyekkel repül Pakisztánban

Nem jött meg a kedvünk a helyi légitársasággal repülni.

Egészen elképesztő állítással rukkolt elő Pakisztán repülésügyi minisztere, Ghulam Sarwar Khan, amikor azt mondta, hogy az ország pilótáinak harminc százaléka hamis papírokkal repül. A pakisztáni nemzetgyűlésen elhangzottak szerint kétszázhatvankét pilóta nem személyesen tette le a vizsgáit, hanem valaki mást fizetett meg, hogy az letegye helyette.

Nincs repülési tapasztalatuk – mondta.

Pakisztán belföldi járatain nyolcszázhatvan pilóta teljesít szolgálatot, ide tartoznak az ország első számú légitársaságának, a Pakistan International Airlines (PIA) munkatársai is.

A bejelentésre a légitársaság felülvizsgálatot rendelt el, és minden hamis engedéllyel rendelkező pilótáját felfüggesztette.

Jó hír: már nem lehet hamis engedéllyel repülni Pakisztánban

Az átfogó reformra azután került sor, hogy a légitársaság PK 8303-as számú járata május 22-én Karacsi közelében lezuhant.

Khan azt nem árulta el, hogy a pilóták hamis engedéllyel repültek-e, de annyit elmondott, hogy "nem figyeltek", és úgy akartak leszállni, hogy nem engedték ki a futóművet. A repülőgép végül lakóházakra zuhant, a fedélzeten lévők közül kilencvenheten meghaltak, mindössze ketten élték túl a balesetet.

pilóta | pakisztán | engedély | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom