Olyan minimalista ez a házegyüttes, mintha egy tökéletes makett lenne

Az ablakokból nyíló kilátás pedig olyan, mintha bekerezetett festményeket látnánk.

A spanyolországi Menorca szigetén tervezte meg a helyi építésznő, Marina Senabre ezt a két hófehér épületet. Az otthonban egyesül a mediterrán sziget építészete és a kortárs minimalista dizájn, utóbbi olyan döbbenetesen, mintha nem is valós épületek lennének, hanem kedves kis makettek.

A házon nincs semmi díszítés vagy ornamentika, az építész az egyszerűségre és letisztultságra helyezte a hangsúlyt. Az ablakokat és az ajtókat szándékosan úgy helyezte el az építész, hogy tökéletes keretbe foglalja a házikókat körül ölelő, csodás tájat.

A belső terek minimalizmusát fatextúrák és egyszerű bútorozás egészíti ki, beleértve egy fehér kanapét és egy rusztikus dohányzóasztalt. Az építész az enteriőrben ugyanazt a kettősséget szerette volna érzékeltetni, mint a külsőben: egyszerre minimalista, természetes és otthonosan szerethető.

A nagyobb épület a családé, a kisebb házban pedig a vendégszobák kaptak helyet, valamint egy apró beltéri medence és egy kis edzőterem. A medence olyan gyönyörű, mint egy miniatűr kút, melyet kis kavicsokkal díszítettek, plusz csodás kilátás nyílik onnan is a tájra. Egy nagyobb medence pedig a két épület mellett fut végig.

Imádjuk a ház letisztultságát, és azt, hogy az ablakok valóban olyanok, mintha a természet képkeretei lennének.

Ez is érdekelhet:

Minden ablakból fa nő ki ebben a vietnámi lakóépületben

A káprázatosan szép Ha Long-öbölben húzták fel a vagány betonépületet, ahol mindegyik ablakból egy fa integet ki.

(Fotók: Julio Feroz)

kút | minimalista | építészet | makett | spanyol

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom