Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Az energiaárak növekedése és az infláció miatt annyira megnőttek a költségek, hogy Miskolc a Barlangfürdő bezárása mellett döntött. 

A Selyemréti strand sem lesz nyitva október 10-től, két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt zártak be. Az üzemeltető cégnél emiatt csoportos létszámleépítés zajlik: 110 embert bocsájtanak el. Az elküldött dolgozók már a felmondási idejüket töltik, többen közülük nyugdíj mellett dolgoztak.

Sárosi István, aki már majdnem egy évtizede dolgozott karbantartóként, nyilatkozott az RTL-nek:

Kilenc év után lapátra tettek, kollégám több, mint 10 éve ott van, őt is".

"Először minden nyugdíjast elküldtek, ez a múlt héten volt. Most pedig délelőtt hívott a kollégám, hogy most plusz 57 embert bocsájtottak el" – mondta.

Az önkormányzat azt közölte, hogy a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsájtott dolgozóknak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak.

Az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt.

Sárváron 500 millió forint többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. A Fürdőszövetség azonban nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre. "Minden munkáltató mindent el fog követni azért, hogy a jól képzett szakembereket meg tudja tartani" – mondta Kántás Zoltán a szövetség elnöke. A fürdők üzemeltetéséhez azonban a kormánytól várnak segítséget.

A rezsiemelkedés egyik első magyarországi áldozata ez a hotel volt, de nemcsak hazánkban lesújtó a helyzet: többek között Németországban, Angliában és Franciaországban is nagy bajba kerültek a szolgáltatók.

(Forrás: RTL, képek: Getty Images)

bezárás | barlangfürdő | fürdő | miskolc | rezsiemelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom