Mit érdemes tudni a kábeltálcákról?

A kábeltálcák a villanyszerelés során elengedhetetlen kellékek, azonban ezekből sem érdemes akármilyen típust választani. Ezek az eszközök a hőelosztás során is hasznosak lehetnek, ugyanis az egyes kivitelek tervezése lehetővé teszi a hő megfelelő elvezetését a vezetékek körül. Emellett persze kábelvezetésre is használják őket azért, hogy a vezetékek minden esetben biztonságos környezetben legyenek.

 

Ebben a cikkben a kábeltálcák felhasználási lehetőségeiről lesz szó részletesebben.

 

A kábeltálcák legfontosabb tudnivalói

 

Az Elektrikstore.hu prémium kábeltálcái fontos elemét képezik a villanyszerelési munkáknak. Emellett nagy szerepük van az áramellátási rendszerek kialakításánál is. A tartós és fémből gyártott modelleket többféle méretben és formában beszerezhetjük, ennek köszönhetően pedig többféle célra felhasználhatóak.

 

Általában kábelvezetés során kerülnek elő, így ugyanis a vezetékek számára rendezett környezetet biztosíthatunk. Ezek az eszközök segítenek elkerülni a kábelcsomózást, illetve a rendszertelen elvezetést. Ezzel együtt pedig sokkal hatékonyabbá válik a rendszer, nem kell azt pár évente cserélni és javítani.

 

A Basor perforált kábeltálca például lehetőséget ad a biztonságos használatra. Óvja a rendszert nemcsak a mechanikai sérülésektől, hanem mindenféle külső környezeti hatástól és a korróziótól. Háztartási körülmények között sem mindegy, hogy mi kerül az otthonunkban, azonban az említett védelemnek még nagyobb szerepe van az ipari, valamint a kereskedelmi környezetben.

Mit érdemes tudni a Basor Electric márkáról?

Ha már Basor Electric, akkor ejtsünk pár szót az 1962-ben alapított cégről. A tulajdonos Vicente Banuls Soler egy szerelő volt, aki eredetileg csak egy kisebb céget alapított, de idővel rájött, hogy ez nem lesz elegendő számára. Akkoriban elektromos berendezésekkel és hőradiátorok tervezésével foglalkozott, végül úgy határozott, hogy nevet ad a vállalatnak, így lett Basor, amit a saját nevéből hozott össze.

A cég mára már Algériában, Thaiföldön és Peruban is megvetette a lábát, ezzel pedig jól látszik, hogy semmi sem állítja meg őket a fejlődésben. A több mint 60 éve működő márka 2015-ben már négy kontinensen jelen volt, azóta pedig az egész bolygót ellátják a legfontosabb villanyszerelési eszközökkel, mint például a már említett kábeltálcákkal.

Hol vehetjük még hasznát ezeknek a kábeltálcáknak?

 

A hőelosztás során mindenképpen, ugyanis az egyes gyártmányokat úgy tervezték meg, hogy azok lehetővé tegyék a megfelelő hőelosztást. Ezzel pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezetékek magas hőmérséklet esetén se legyen túlterhelve. Emellett ezekkel a kellékekkel sokkal rendszerettebbé válik a rendszer, ami segít abban, hogy mindig hozzá lehessen férni. A karbantartás szempontjából ez nem egy elhanyagolható szempont.

 

Jó hír, hogy a tálcák számos méretben és formában kaphatóak, így minden igényt ki tudnak elégíteni. A tervezők és a szakemberek számára a munka így sokkal egyszerűbb és testreszabhatóbb.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom