Mit érdemes tudni az oázisról?

Az oázis, vagy más néven tűzőhab egyfajta alap, amelynek segítségével szinte bármilyen alakú virágkompozíciót létre lehet hozni. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről az anyagról, milyen előnyökkel rendelkezik.

 

A DekorPlaza.hu oldalán is beszerezhető oázisok segítenek frissen tartani a növényeket, valamint különféle formákra alakíthatóak. Mivel praktikusak, rendkívül népszerűek a virágkötők körében.

 

Az oázis használata

 

Többnyire virágdekorációk összeállítása során használják az oázisokat, amely nem más, mint habosított műanyagból készült rögzítőeszköz. A tűzőhabok segítségével, a virágokból készült összeállítások több napon át ugyanolyan frissek maradnak. Természetesen nemcsak élő növényeket lehet használni, hanem szárazvirágot, illetve selyemvirágot is a kompozíció elkészítéséhez.

 

Ha dekorációról van szó, akkor az oázis minden esetben jó választás. Vannak száraz és vizes típusú tűzőhabok is. A vizesnek az a lényege, hogy képes hosszú időn keresztül magában tartani a vizet. A saját súlyának akár a többszörösét is fel tudja szívni. Ez a változat a friss virágok esetében bizonyul jó döntésnek. Amennyiben szárazvirágból vagy selyemvirágból készül a dekoráció, akkor a száraz oázist érdemes választani.

 

Egyszerűen formázhatóak

 

További előnyük az oázisoknak, hogy könnyen formázhatóak, és szinte bármilyen alakúra szabhatóak. Esküvői dekoráció készítéséhez is bátran választható tűzőhab, hiszen a virágkompozícióknak tökéletes stabilitást biztosít. Nem kell attól félni, hogy a beletűzött virágok elmozdulnak vagy felborulnak.

 

Különböző alakú változatok léteznek, így mindenki könnyen megtalálja a számára szükséges darabot. Például kapható gömb, téglalap, karika, szívecske és torta formájú tűzőhab is. Sőt olyan típusok is vannak, amelyek nyéllel vannak ellátva, de akasztóval rendelkező változatok is kaphatóak.

 

Különböző színű változatok

 

Színek terén is vannak eltérések az oázisok között. A vizes tűzőhabok általában sötétzöld színűek, de lehet találkozni barna és bézs színű változatokkal is. Utóbbi kettő általában száraz oázis. Természetesen az esetek többségében nem számít az alap színe, hiszen a beletűzött virágok miatt egyáltalán nem fog látszani.

 

Az oázis formázásához csupán egy éles késre van szükség. A hab egyszerűen a kívánt formára vágható. Amennyiben vizes oázisról van szó, egy edénybe vizet kell helyezni és abba kell tenni a tűzőhabot. Minden esetben tiszta vizet kell használni, valamint elegendő időt kell adni arra, hogy meg tudja magát szívni nedvességgel. Amennyiben egy kis tápoldat is kerül a vízbe, elérhető, hogy a növények extra hosszú ideig legyenek frissek. A virágokat és a dekorációs alapanyagokat a vizes és a száraz oázisok esetében is körülbelül 1-2 cm mélyen kell belenyomni a tűzőhabba.

 

Látható hát, hogy milyen kreatívan és egyszerűen felhasználhatók ezek a virágdekorációs termékek, érdemes tenni velük egy próbát!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram