Mit kell tudni a kardántengelyről és annak javításáról?

A különböző járművek megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy minden egyes alkatrész tökéletes állapotban legyen. Vannak olyan eszközök, amelyek kifejezetten fontos szerepet töltenek be minden elindulásnál. Ezek közé tartozik a kardántengely is, ami szinte minden járműtípusban megtalálható.

 

Mire kell figyelni a kardán használata során?

 

Ha valami problémát észlelünk menet közben, akkor a kardanjavitas.hu szolgáltatásai minden segítséget meg tudnak adni. A SyncWell Kreatív Kft. munkatársai tapasztaltak, nagy szakértelemmel rendelkeznek, így nem lesz olyan hiba, amit ne tudnának megjavítani, megoldani.

 

Mik ezek a problémák, amikkel találkozhatunk? Ha a kardántengely hibásodik meg, azt szinte azonnal érezni fogjuk. Káros rezgések jelenhetnek meg idővel, amelyek a kardánkeresztek tűgörgős csapágyait is képesek tönkretenni. Folyamatos kihajlásokat fog eredményezni, ami idővel anyagfáradáshoz is vezethet.

 

Szélsőséges esetben a tengely törése is megtörténhet, de ehhez nyilván nagyon hosszú idő kell, és csak akkor fordulhat elő, ha az egyértelmű figyelmeztető jelekről sem veszünk tudomást. Ennek ellenére a kardántengely meghibásodása komoly biztonsági kockázattal járhat, ami akár balesethez is vezethet. Ezért is fontos, hogyha valami furcsaságot érzünk, akkor minél hamarabb forduljunk szakemberhez. Ha az autóban ülve, középen alulról jövő remegést, csattogást, kattogást, morgást és/vagy rázást érzünk, akkor joggal gyanakodhatunk arra, hogy a kardántengellyel valamilyen gond lehet.

 

A kardán egyébként egy olasz matematikus, Gerolamo Cardano után lett elnevezve. Az angol nyelvterületeken még a driveshaft, propeller shaft elnevezéssel is találkozhatunk. Kardántengely számtalan járműtípusban található: személyautók, teherautók, haszongépjárművek, autóbuszok, kamionok, trolik, villamosok, vasúti járművek, targoncák, munkagépek, de még a hajók is a listán szerepelnek.

 

Hogyan történik a kardántengely javítása?

 

A folyamat nagyon egyszerű. Az első lépés természetesen felvenni a kapcsolatot a szervizzel. A részletek átbeszélése után futár szállítja el a meghibásodott alkatrészt. A bevizsgálás után kapunk egy árajánlatot, amit ha elfogadunk, akkor azonnal megkezdődik a karbantartás, javítás. A munka elvégeztével futár szállítja vissza a javított, centirozott, felújított kardántengelyt.

 

Nagy szakértelemre van szükség

 

A kardántengely az egyik legfontosabb alkatrész a jármű meghajtásában. Ez egy olyan mechanikus eszköz, ami a forgatónyomatékot közvetíti, a forgó elemeket köti össze. Nem merev a kialakítása, így egymással szöget bezáró alkatrészeket is össze lehet vele kötni. Mivel kulcsszerepe van az autó mozgatásában, a javítást, karbantartást csak és kizárólag hiteles, tapasztalt szakembernek érdemes elvégeznie. Ezzel hosszú távon is garantálható a megfelelő működés és biztonság.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom