Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű?

Az eljegyzési gyűrű régi hagyomány, évszázadok óta a lánykérés szimbóluma. Ez az ékszer általában egyköves, vagyis szoliter ékszer, és Magyarországon sokáig szokás volt mellé kísérőgyűrűt is adni. Ez a szokás napjainkra visszaszorult, maradt az eljegyzési gyűrű, majd pedig az esküvőre a karikagyűrűk.

A karikagyűrűket már együtt szokta a pár kiválasztani, azonban ha a vőlegény ezzel az ékkel kéri meg a választottja kezét, akkor ebben az esetben ezt jegygyűrűnek nevezik.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása

A legfontosabb követelmény ennek az ékszernek a kiválasztásakor természetesen a menyasszony ízlése, valamint a stílusa. Az Ékszerpalota eljegyzési gyűrűi között találsz szolidakat és látványosakat is. Az anyag tekintetében választhatsz sárgaarany, fehérarany, rose, platina vagy ezüst közül, de nagyon szépek a kombinált anyagok is.

A gyűrű felületén lehetnek különféle minták vagy csiszolások, például lehet szálcsiszolt, tartalmazhat vésést, lehet fényes vagy matt. Mielőtt kiválasztod a gyűrű anyagát, tudd meg, hogy nem allergiás-e valamilyen fémre a leendő menyasszonyod.

Milyen kő legyen az ékszerben?

Alapból azt mondanánk, hogy válassz gyémántot, hiszen ez a legértékesebb kő, ez csillog a legszebben egy ilyen gyönyörűségben, azonban egy cirkónia vagy valamilyen egyéb drágakő is kiváló választás. A cirkónia nagyon hasonlít a gyémántra, ezért igen elterjedt kőtípus, kiváló lehetőség, ha a tökéletes követ keresed.

Ha mégis a gyémántot szeretnéd, akkor dönthetsz sok apró gyémánt mellett, ami a gyűrűn körben van elhelyezve, vagy pedig egy nagyobb kő mellett, azonban itt is figyelj a kő csiszolására. A négyzet alakú csiszolás (princess) nagyon elegáns hatást mutat, de sokan kedvelik a csepp alakú, ovális csiszolású (marquise) gyémántot is, vagy éppen a szív alakút.

Mindenesetre érdemes tudnod, hogy a választottad kedveli-e ezt a drágakövet, vagy inkább rubint, zafírt vagy smaragdot vegyél neki. Ezeknek az a különleges tulajdonsága, hogy színesek, így nagyon vidámak és mutatósak.

A foglalat típusa

A követ a gyűrűbe be kell foglalni, és az ékszer végső kinézetét a foglalat nagyban befolyásolja. A karmos foglalás esetében a követ kis karmok tartják az ékszeren, így az kiemelkedik belőle. Süllyesztett foglalatnál a kő belesimul a gyűrűbe, míg a tokos változat esetében a követ fém veszi körbe, és a figyelmet így a kőre irányítja. A pávé egy kifinomult foglalattípus, ebben minden követ apró fémgyöngyök tartanak a foglalatban. A nyitott foglalat esetében a kő szabadon látszik, azt a gyűrű két oldalról tartja.

Amikor kiválasztod ezt a nagyszerű ajándékot, akkor figyelj a pontos méretre, mert nem minden köves gyűrűt lehet később méretezni, főként a kövekkel körberakott gyűrű esetében nehéz a méretváltozás, hiszen a kövek könnyen kilazulnak és kieshetnek. Tervezd meg ezt a különleges alkalmat, és keresd meg az ehhez illő legszebb ékszert. Az eljegyzési gyűrű attól lesz tökéletes, hogy te választod és te adod a menyasszonyodnak, egyedileg átgondolva és az ő ízlését figyelembe véve.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom