Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű?

Az eljegyzési gyűrű régi hagyomány, évszázadok óta a lánykérés szimbóluma. Ez az ékszer általában egyköves, vagyis szoliter ékszer, és Magyarországon sokáig szokás volt mellé kísérőgyűrűt is adni. Ez a szokás napjainkra visszaszorult, maradt az eljegyzési gyűrű, majd pedig az esküvőre a karikagyűrűk.

A karikagyűrűket már együtt szokta a pár kiválasztani, azonban ha a vőlegény ezzel az ékkel kéri meg a választottja kezét, akkor ebben az esetben ezt jegygyűrűnek nevezik.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása

A legfontosabb követelmény ennek az ékszernek a kiválasztásakor természetesen a menyasszony ízlése, valamint a stílusa. Az Ékszerpalota eljegyzési gyűrűi között találsz szolidakat és látványosakat is. Az anyag tekintetében választhatsz sárgaarany, fehérarany, rose, platina vagy ezüst közül, de nagyon szépek a kombinált anyagok is.

A gyűrű felületén lehetnek különféle minták vagy csiszolások, például lehet szálcsiszolt, tartalmazhat vésést, lehet fényes vagy matt. Mielőtt kiválasztod a gyűrű anyagát, tudd meg, hogy nem allergiás-e valamilyen fémre a leendő menyasszonyod.

Milyen kő legyen az ékszerben?

Alapból azt mondanánk, hogy válassz gyémántot, hiszen ez a legértékesebb kő, ez csillog a legszebben egy ilyen gyönyörűségben, azonban egy cirkónia vagy valamilyen egyéb drágakő is kiváló választás. A cirkónia nagyon hasonlít a gyémántra, ezért igen elterjedt kőtípus, kiváló lehetőség, ha a tökéletes követ keresed.

Ha mégis a gyémántot szeretnéd, akkor dönthetsz sok apró gyémánt mellett, ami a gyűrűn körben van elhelyezve, vagy pedig egy nagyobb kő mellett, azonban itt is figyelj a kő csiszolására. A négyzet alakú csiszolás (princess) nagyon elegáns hatást mutat, de sokan kedvelik a csepp alakú, ovális csiszolású (marquise) gyémántot is, vagy éppen a szív alakút.

Mindenesetre érdemes tudnod, hogy a választottad kedveli-e ezt a drágakövet, vagy inkább rubint, zafírt vagy smaragdot vegyél neki. Ezeknek az a különleges tulajdonsága, hogy színesek, így nagyon vidámak és mutatósak.

A foglalat típusa

A követ a gyűrűbe be kell foglalni, és az ékszer végső kinézetét a foglalat nagyban befolyásolja. A karmos foglalás esetében a követ kis karmok tartják az ékszeren, így az kiemelkedik belőle. Süllyesztett foglalatnál a kő belesimul a gyűrűbe, míg a tokos változat esetében a követ fém veszi körbe, és a figyelmet így a kőre irányítja. A pávé egy kifinomult foglalattípus, ebben minden követ apró fémgyöngyök tartanak a foglalatban. A nyitott foglalat esetében a kő szabadon látszik, azt a gyűrű két oldalról tartja.

Amikor kiválasztod ezt a nagyszerű ajándékot, akkor figyelj a pontos méretre, mert nem minden köves gyűrűt lehet később méretezni, főként a kövekkel körberakott gyűrű esetében nehéz a méretváltozás, hiszen a kövek könnyen kilazulnak és kieshetnek. Tervezd meg ezt a különleges alkalmat, és keresd meg az ehhez illő legszebb ékszert. Az eljegyzési gyűrű attól lesz tökéletes, hogy te választod és te adod a menyasszonyodnak, egyedileg átgondolva és az ő ízlését figyelembe véve.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom