Ebben a konténerétteremben készülnek a legütősebb street foodok

Amikor már azt gondolnánk, hogy a 21. századi építészet nem tud újat mutatni a vendéglátásban, megjelenik egy brazil csapat, és konténerekből húz fel egy modern, rusztikus éttermet a világ legnyüzsgőbb városának kellős közepén.

Egy igazán aprócska, 4x40 méteres telken, Sao Paulo szíveben nyílt meg a Box st. névre keresztelt konténerétterem, amely rácáfol minden sztereotípiára, ami elsőként eszünkbe juthatna a nem mindennapi kivitelezésről.

A projekt alapvető célja az volt, hogy alacsony költségvetésből, a lehető legrövidebb idő alatt hozzanak létre egy olyan vendéglátóhelyet, ami vonzza majd a helyi lakosságot, és egyedülálló kialakításának köszönhetően szoros kapcsolatban van a külső térrel.

Az építészek a tervezési folyamat során számos módszert teszteltek a konténer telepítésére és belső kialakítására is, hiszen egyszerre kellett kényelmes közlekedést lehetővé tenni, és maximális funkcionalitást biztosítani.

Az éttermet végül aszimmetrikusan osztották fel, az elülső konténer hatalmas üvegfalakat kapott, hogy optikailag növelje az enteriőrt, és megteremtse a kertkapcsolatot. A hátsó konténerben pedig mosdót és tároló helyiségeket alakítottak ki. A két konténer összekapcsolásához az industrial építészeti stílusból jól ismert acélvázakhoz nyúltak, amely még inkább fokozta a hely rusztikusságát.

A belső terek kialakítása is hatalmas kihívást jelentett, ugyanakkor a kivitelezők arra törekedtek, hogy minél több természetes és olcsó alapanyagot használjanak fel. A falakat éppen ezért hőszigetelő lapokkal és OSB lemezekkel vonták be, a konténerek alapjául pedig kavicságyást használtak, amelyekhez komplett vízelvezető rendszereket is telepítettek, hogy egy nagyobb esőzést követően se ússzon el az étterem.

A hely kialakítása során alkalmazott rusztikusság visszaköszön a menüsoron is: a szerencsés brazilok brutális hamburgerekkel, gigantikus Buffalo Wingsekkel és prémium szendvicsekkel csillapíthatják az éhségüket.

Ez is érdekelhet:

Hogy lehet egy konténer ennyire elegáns?

Két konténer összekapcsolásával hozták létre ezt a hatvan négyzetméteres otthont.

(Fotók: Designboom)

építészet | konténer | kortárs | dizájn | brazília

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom