A modernista építészet himnusza ez az ötven éve épült minimalista ház

Meleg minimalizmus és abszolút kubizmus egy órányira a Nagy Almától, 1967-ből 2020-as évekre újragondolva.

Magdalena Keck belsőépítész álmodta újra ennek a Hudson-völgyben épült háznak a tereit, melyet eredetileg Robert Fitzpatrick tervezett 1967-ben. Az egy órányira New Yorktól fekvő házat egy egygyermekes család vásárolta meg állandó rezidenciaként, és szerették volna, ha az épület egy modern, funkcionális és mégis belsőséges élettérré alakul.

A belsőségesről valószínűleg lehet vitatkozni, mivel nem mindenki ízlése szerint gondolkozott a belsőépítész, de az, hogy modern, letisztult és fenomenálisan stílusos, teljesen biztos.

A házban a felső szinten találhatók a közös helyiségek, lent pedig három hálószoba. A tulajdonosok művészetkedvelő családként szerették volna, hogy minden egyes tárggyal és a házban elhelyezett alkotással személyes kapcsolatba kerülnek, egyetlen bútor sem került véletlenszerűen az otthonba.

Így a belsőépítész ezeket figyelembe véve olyan tárgyakat komponált a házba, melyek a létező struktúrához és színekhez is nagyon jól illenek (érdemes elidőzni a brutalista dohányzóasztalon, a hiperrealisztikus festményen vagy épp a szürke dizájner bouclé-kanapén!), valamint olyan vanília árnyalatú függönyöket, melyek nem takarják el az óriási üvegfalakat, azonban mégis intimebbé tehetik lakóik a tereket, ha szeretnék.

A házhoz egy kedves medence is tartozik, hogy maximális legyen a kerti relaxáció.

(Fotók: Jeff Cate)

usa | építészet | nagy sztori | kubista | Hudson-völgy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom