Így készítsd el otthon a nyár legjobb hűsítőjét!

A bárok többségében a 2000-es évek közepén a Mojito hihetetlenül népszerű volt, azonban mára szinte feledésbe merült. Holott a tengerparti koktélozásokról még most is ez az isteni, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető koktél jut a legtöbbek eszébe, nem pedig a Daiquiri vagy a Mint Julep. Itt az ideje, hogy a könnyű rummal, selymes lime lével, szódával és friss mentával készülő ital neve ismét egybeforrjon a nyárral!

Hozzávalók:

  • 4 cl rum
  • 1 db lime
  • 4 cl cukorszirup
  • mentalevél
  • szóda

Elkészítése:

Első lépés: Egy magas falú pohárba 5-6 mentalevelet teszünk, rádobjuk a négybe vágott lime-ot és összezúzzuk, hogy az illatanyagai a citrusnak és a zöldfűszernek felszabaduljanak.

Második lépés: Ráöntjük a cukorszirupot és a rumot, majd zúzott jeget halmozunk rá.

Harmadik lépés: Szódával feltöltjük és átkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.

Professzionális tippek a mesteri koktélért
  • Törekedjünk arra, hogy a szódavíz vagy a szénsavas ásványvíz a lehető leghidegebb legyen.
  • Ha a mentát, a cukorszirupot, a lime levét, valamint a rumot egy shakerbe tesszük és összerázzuk a jéggel, a mentának még jobban felszabadulnak az illatanyagai és a jelenléte még hangsúlyosabb lesz a koktélban.
  • Érdemes világos, fehér rumot használni az elkészítésekor, hiszen a cél az, hogy a menta és a lime adjon az italnak semmihez sem hasonlítható karaktert.
  • A cukorszirupot mi magunk is elkészíthetjük. Egy kis lábasban egyenlő arányban tegyünk cukrot és vizet és addig melegítsük folyamatos keverés mellett, amíg a cukor el nem olvad!

(Forrás: Robb Report, Fotók: Getty Images)

recept | alkohol | kánikula | koktél | nyár | mojito

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa