A bárok többségében a 2000-es évek közepén a Mojito hihetetlenül népszerű volt, azonban mára szinte feledésbe merült. Holott a tengerparti koktélozásokról még most is ez az isteni, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető koktél jut a legtöbbek eszébe, nem pedig a Daiquiri vagy a Mint Julep. Itt az ideje, hogy a könnyű rummal, selymes lime lével, szódával és friss mentával készülő ital neve ismét egybeforrjon a nyárral!
Hozzávalók:
- 4 cl rum
- 1 db lime
- 4 cl cukorszirup
- mentalevél
- szóda
Elkészítése:
Első lépés: Egy magas falú pohárba 5-6 mentalevelet teszünk, rádobjuk a négybe vágott lime-ot és összezúzzuk, hogy az illatanyagai a citrusnak és a zöldfűszernek felszabaduljanak.
Második lépés: Ráöntjük a cukorszirupot és a rumot, majd zúzott jeget halmozunk rá.
Harmadik lépés: Szódával feltöltjük és átkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.
Professzionális tippek a mesteri koktélért
- Törekedjünk arra, hogy a szódavíz vagy a szénsavas ásványvíz a lehető leghidegebb legyen.
- Ha a mentát, a cukorszirupot, a lime levét, valamint a rumot egy shakerbe tesszük és összerázzuk a jéggel, a mentának még jobban felszabadulnak az illatanyagai és a jelenléte még hangsúlyosabb lesz a koktélban.
- Érdemes világos, fehér rumot használni az elkészítésekor, hiszen a cél az, hogy a menta és a lime adjon az italnak semmihez sem hasonlítható karaktert.
- A cukorszirupot mi magunk is elkészíthetjük. Egy kis lábasban egyenlő arányban tegyünk cukrot és vizet és addig melegítsük folyamatos keverés mellett, amíg a cukor el nem olvad!
(Forrás: Robb Report, Fotók: Getty Images)
recept | alkohol | kánikula | koktél | nyár | mojito
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!