Lebegő mólón sétálhatunk a csodaszép, tóba nyúló mangróveerdő felett

A mexikói Colectivo C733 stúdió egy négyzet alakú sétány-stéget alkotott a mexikói Bacalari-tó fölé.

Az Ecoparque Bacalar névre keresztelt, ezerkilencszáz négyzetméteres, hetvenezer négyzetmétert lefedő sétány még januárban készült el a Quintana Roó-i, tengerparti felett, melynek különleges, türkizkék színét a benne található különleges üledékes kőzetek adják.

A partján található Bacalar városának egyik utolsó megmaradt mangróveerdeje, miután a partvonalak élővilágát a város terjeszkedése fenyegeti.

A projekt éppen ezért szerette volna minimalizálni az emberi tevékenység hatását és megkímélni a növényzetet és állatvilágot a taposástól.

A nyolcszáz méter hosszú négyzet alakú móló magassága a mangroveerdőtől függően változik, miközben lehetővé teszi, hogy a látogatók a víz felett sétáljanak. A szerkezete helyi fából készült, és egyszerre funkcionál oszlopként, gerendaként és alapként.

Az utcáról kanyargó ösvényeken keresztül a látogatók a komplexum nyugati oldalára érekeznek, ahol a mólóhoz épített kiszolgálóhelyiségek és illemhelyek találhatók, valamint egy kutatólaboratórium is helyet kapott.

A mólóhoz összesen négy pavilon csatlakozik, az út egy része a fák árnyékában halad, és ahol szükséges, korlátok adnak biztonságot.

A móló nem fenyegeti az ökoszisztémát és a kilátást sem akadályozza. Az ösvényen az itteni ökoszisztéma kialakulásának idővonalát is nyomon követhetjük egy kiállítás részeként, amely a terület egyedülálló biológiai sokféleségére hívja fel a figyelmet.

A tervek szerint a Yucatán-félsziget ősi maja helyszíneit összekötő Tren Maya Bacalarig is elér majd, ahol ilyen csodálatos lombházakban szállhatunk meg.

(Forrás: Dezeen, képek: Rafael Gamo/Dezeen)

Bacalar | mexikó | Ecoparque Bacalar | Quintana Roo | Bacalari-tó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom