Monolitként áll a város közepén ez a brutalista menedék

A Not a Hotel névre keresztelt vendéglátó szolgáltatónak már van néhány egyedi szállodája Japánban, amelyekbe tagsági rendszerben lehet üdülési jogot vásárolni. Most egy újabb épülettel bővült a kínálat, méghozzá Tokióban.

A Masamichi Katayama tervezte, ötemeletes épület szikár, barázdált betonhomlokzattal rendelkezik, amely elmossa a határokat az ember alkotta és a természetes világ között.

Cél volt, hogy semleges teret alkossunk, amely minőségi és melegséget sugárzó, mint egy lakás"

mondta az építész irodája, a Wonderwall. Mint hozzátették, az alapkoncepció a kelet és nyugat fúzióján alapul, újraértelmezve az egyedülállóan japán térérzéket, és ötvözve azt a nyugati érzékenységgel, amely Katayamára nagy hatást gyakorolt.

A zsaluzat cédrusból készült, a betonfelület egyhangúságát az ablakok törik meg, amelyek belülről kitekintve keretbe foglalják a fákat. Az alagsorban étterem és könyvtár található falba süllyesztett, kivilágított polcokkal.

A harmadik emeleti társalgóban nincsenek tárgyak, de a kézműves munka szépségét képviseli a falakat borító rattanfonatok és kézzel megmunkált fapadló.

A Hiroo névre keresztelt hotel egy művészeti galériának és egy társalgónak is otthont ad, ahol a vendégek egy pohár bor mellett pihenhetnek a bársony kanapékon.

Az országban nincs hiány stílusos épületekből, mint ez a minden ízében japános vendégház, amely a Szeto-beltengerre néz, vagy ez a csodálatos étterem.

(Forrás és képek: The Spaces)

brutalizmus | japán | szálloda | Not A Hotel | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom