Futurisztikus, luxusszínvonalú és fenntartható magyar bútorcsalád debütált a Milánói Design Héten

Kérdés nélkül a világ legnagyobb designeseményén, a Milánói Design Héten mutatkozott be a MOON bútorcsalád az innovatív kísérletezés legfőbb milánói színterén, az Alcova indusztriális környezetében. Az idén százezer látogatót vonzó rendezvénytérre a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) hozta el 37 magyar tervező és iparművész 121 tárgyát a Budapest Select 150 négyzetméteres helyszínén, köztük a MOON bútorcsalád egy tagját is, melyben nem csupán maga a bútor, hanem a mögötte álló online piactér is egy egészen formabontó koncepciót és innovatív designparadigmát képvisel — nem véletlenül lett rendkívül népszerű az Alcova egy hete alatt.

Egy új designparadigma

A MOON a világ első, alumíniumhabból készült bútorcsaládja, amely amellett, hogy megjelenésében futurisztikus és luxusszínvonalú, egy egészen újfajta tervezői szemléletet hirdet a high-end design és a fenntarthatóság keresztmetszetében.

A Kiss Bence Ádám által megálmodott, majd a Red Dot-díjas formatervező, Koczka Kristóf  terveiből megvalósuló MOON bútorcsalád a DBE.FURNITURE online piactér gondozásában jött létre, akik egy teljesen új paradigmát szeretnének bevezetni a tervezésbe és bútorgyártásba. A DBE (ami a Designs by Earthlings rövidítése, azaz Designtárgyak földlakóktól) alapítói szeretnék megváltoztatni azt, ahogy a negyedik ipari forradalom embere tervezi, gyártja, értékesíti és vásárolja a designtermékeit.

Hogy ezt a gyakorlatba is átültessék, a DBE alapítói egy szigorú, de flexibilisen értelmezhető kritériumrendszert állítottak fel, így a piactéren szereplő összes tárgynak — beleértve a Milánói Design Héten debütáló MOON bútorcsaládot is— funkcionálisnak, innovatívnak, fenntarthatónak  és szerethetőnek kell lenniük.

A MOON termékcsalád teljesen megfelel ezeknek az elvárásoknak: mind méretében, mind színeiben magas szinten személyre szabható, lokálisan gyártható, fenntartható anyagokból készül, és mindeközben nem veszít vonzó megjelenéséből sem.

Stílusteremtő

A MOON bútorok mindegyike a high-end luxus megtestesítője: egyszerre elegáns és részletgazdag, megjelenésében pedig egyesül az art nuovo kecsessége és az organikus minimalizmus, amit a tervezők empire nuovónak kereszteltek el.

A tervezőasztaltól a nappaliig

Minden, a DBE-n található bútor magas szinten személyre szabható; miután a megrendelő kiválasztja a neki tetsző formát, méretet és színt, a bútorok kivitelezése a megrendelés helyszínéhez legközelebb eső ponton történik, hála a DBE kiterjedt gyártói hálózatának, akik száz százalékban garantálják a legmagasabb minőségű kivitelezést.

A lokális gyártás amellett, hogy nagy mértékben lecsökkenti a bútorok szállítása során keletkező széndioxid-kibocsátást, támogatja a helyi KKV-kat is.

Egy újgenerációs tervezői szemlélet

“Hosszútávú célunk, hogy megváltoztassuk azt, ahogy a 21. század embere a designra tekint, legyen az formatervezés, gyártás vagy épp disztribúció

— magyarázza Kiss Bence Ádám, a DBE.FURNITURE alapítója. — A Designs by Earthlings-szel egy olyan platform létrehozása a célunk, amely túlmutat a hagyományos online piacterek működési elvén. Azzal, hogy új szempontrendszereket vezetünk be a tervezői szemléletbe, szeretnénk egy kiterjedt közösségi hálózatot létrehozni a designszektor szereplőinek, akik ugyanabban hisznek, amiben mi is: lassan, de biztosan, tárgyanként jobb hellyé tehetjük a világot.”

dbe | milánó | alcova | milánói design hét | dbe.furnitrure

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom