Kulináris freestyle Buda leghedonisztikusabb pontján, avagy a Mór24 két estére a Dérynébe költözik.
Két kultikus hely egyesíti energiáit szeptember 20-án és 21-én Budán. Az egyik legizgalmasabb vidéki étterem, a Mór24 és az ország egyik legikonikusabb intézménye, a Déryné áll össze két estére egy kollab erejéig. Mind a két entitás azt csinálja, amiben a legjobb: a Mór24 felel a menükért, a Déryné pedig az utánozhatatlan, hedonista miliőt garantálja.
Az ötlet a Déryné alapítójától Kovács Kristóftól származik, az oka pedig igen egyszerű: úgy érezte, hogy ha éttermi élményekről van szó, a balatonfüredi étterem jelenleg az ország egyik legizgalmasabb pontja. Innen már csak egy kreatív összekapcsolás kellett: el kell hozni az Almás Edit és Albrecht Tamás konyháját a fővárosba!
Izgalmas dinamikát ígér ez a két este, mivel első hallásra ellenkező pólusú energiák találkoznak egymással:
a főváros és a vidék, a nagyvilági és a lokális, a nagy és a kicsi, a luxus és a puritán.
Egy meg egy a matematikába kettővel egyenlő, de a gasztronómiában nem ez a helyzet. Itt ugyanis nem pusztán arról van szó, hogy a Déryné kiadja albérletbe az étterme egy részét. A kollaborációból olyan egyedi és megismételhetetlen dolog születik, amit nem csak azoknak érdemes kipróbálni, akik még nem jártak a Mór24-ben, hanem azoknak is, akik már megfordultak ott.
– Alapvetően egy új dolog jön létre – mondja Kovács Kristóf. – Két dolgot rakunk össze, Mi adjuk a környezetet, a dj-t, az ambient-et, a tudásunkat, és a vendégkörünket, ők pedig hozzák a meglévő fogásaikat.
Az esten a Mór24 ikonikus small plate fogásai mutatkoznak be, de nem lennénk meglepődve, ha nem tennének bele valami csavart a klasszikusaikba. Jelen állás szerint lesz lazac ceviche, az emblematikus sült kovász tekeresvölgyi tejfellel, lassan sült malac rántva, ropogós császár mogyorószósszal, pommes anna, desszertnek pedig sós karamella-csokoládé mascarpone mousse-szal.
– Máshonnan jövünk, mást csinálunk, de nagyon hasonlóan gondolkodunk a vendéglátásról – mondja Kovács Kristóf. – Két estét terveztünk, pontosan azért, hogy a nagy érdeklődés miatt elkerüljük a zsúfoltságot. Mindkét este ott lesznek a Mór24 tulajdonosai és én is, és szívesen válaszolunk majd minden kérdésre. Én a magam részéről nagyon örülök ennek az összefogásnak!
A vendéglátás és az általános helyet sem túl derűs az elmúlt időszakban, és éppen ezért is nagyon jó látni, hogy ilyen jó energiájú összefogások születnek.
déryné | albrecht tamás | kollaboráció | mór24 | kovács kristóf | Almás Edit
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!