Darabokra tört Párizs egyik legismertebb turistalátványossága, nem tudni, mi okozta a balesetet

Leszakadtak a világhírű párizsi Moulin Rouge mulató széllapátjai – közölte a francia főváros tűzoltósága. Közleményük szerint az éjszaka történt balesetben senki sem sérült meg, és az épület további omlásának veszélye nem áll fenn. A széllapátok leesésének okát egyelőre nem tudták megállapítani.

A Moulin Rouge egyik alkalmazottja szerint az 1889-ben megnyílt mulató történetében ez az első ilyen baleset, és ők sem tudják, mi okozta. Azt is elmondta, hogy a mulató vezetése hetente ellenőrizteti a malom széllapátjainak működését, és eddig mindent rendben találtak. Hozzátette:

kész szerencse, hogy a baleset a szerda esti zárás után történt.

A százharmincöt éves Moulin Rouge Párizs egyik legnépszerűbb látványossága, amely előtt naponta turisták ezrei fotózkodnak. A szórakozóhely tájékoztatása szerint esténként két előadást tartanak, és évente mintegy hatszázezer vendégük van.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, illusztráció)

baleset | párizs | moulin rouge | franciaország

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram