Ezek a legjobb európai városok a művészet szerelmeseinek

Degas, Turner, Rembrandt, Munch, Gaudi – Európa a művészettörténet leghíresebb neveit vonultatja fel. Gondolnád, hogy Párizs épphogy befér az első tízbe?

A posterXXL öt kategória alapján vizsgálta és hasonlította össze Európa nagyvárosait. A művészeti galériák, fesztiválok és képzőművészeti iskolák száma mellett az egyes helyekről érkező híres művészek száma is fontosnak számított, de kiemelkedő jelentősége volt a neves építészek által tervezett épületek számának is.

Mindezeket összevetve alakult ki a top tízes listájuk, melynek élén London végzett, szinte maximális pontszámmal. A város művészeti gyűjteményei messze túlmutatnak a Tate Modern és a National Portrait Gallery gyűjteményén, hiszen összesen kétszázhatvanegy művészeti galériával vár.

London a művészek számát tekintve is az élen jár.

Több mint ezeregyszáz alkotó köthető az angol fővároshoz, míg Párizs esetében ez ezernyolcvannyolc.

A dobogó második helyére Amszterdam került, köszönhetően öt művészeti iskolájának és ugyanennyi művészeti fesztiváljának. Ezek közül kiemelkedik a No Art Fesztivál, mely rendhagyó előadások sorozatát kínálja, a This Art Fair pedig több mint száz művész munkáját mutatja be.

A német nyelvű városok uralják a művészeti fesztiválok színterét, mivel Bréma, Hannover és Lipcse mind az első tízben szerepel.

A harmadik helyen Róma áll, amely több mint háromszáz művésznek adott otthont. Az olasz főváros hat művészeti iskolával rendelkezik, ott működik a világhírű Accademia delle arti Roma és a római képzőművészeti egyetem is. A rangsorban jól teljesített még Oslo is, főként művészeti akadémiájának és építészeti iskolájának köszönhetően.

Íme, a tíz legjobb európai város a művészet szerelmeseinek a posterXXL szerint:

  1. London
  2. Amszterdam
  3. Róma
  4. Edinburgh
  5. Oslo
  6. Berlin
  7. Milánó
  8. Helsinki
  9. Lyon
  10. Párizs

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

kulturális élet | kultúra | galéria | Európa | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom