Négy hihetetlen múzeum, ami idén nyitja meg a kapuit

Az isztambuli modern művészetek múzeumától a hongkongi palota múzeumig ezek a legmenőbb intézmények, melyek idén mutatkoznak be. Mutatjuk, hol várnak a legizgalmasabb kiállítások.

Isztambuli modern művészetek múzeuma

A legendás építész, Renzo Piano tervezte az új, korszerű múzeumépületet, amely szabályosan felpezsdíti majd Isztambul tengerparti szakaszának életét. A fejlesztés része volt egy hosszú sétálóutca kialakítása is a Boszporusz mentén, ahol üzletek és éttermek sorakoznak.

A múzeumban könyvtár, mozi, dizájnbolt és rendezvényterek is helyet kaptak.

Nagy Egyiptom Múzeum, Gíza

2022 novemberében nyílik meg a Grand Egyptian Museum, amely a világ legnagyobb kiállítótere lesz. A Gízában található komplexum a piramisok közelében, Kairótól negyven perces autóútra várja majd az érdeklődőket. Úgy tudni, mintegy ötvenezer tárgyat állítanak ki a monumentális terekben, igazi kuriózumként pedig ez lesz az első alkalom, hogy

Tutanhamon király kincsének mind az ötezer darabja, így a halotti maszk is ugyanazon a helyen lesz megtekinthető.

Maison Gainsbourg, Párizs

A párizsi ház a francia énekes, Serge Gainsbourg 1991-es halála óta nem nyitotta meg a kapuit, idén tavasszal azonban a művész életének és munkásságának szentelt múzeumként fogadja újra a rajongókat. Serge híresen különc lakóterületén megtekinthető lesz

a zongorája, az art deco bárja és hatalmas szoborgyűjteménye is.

Hongkongi palotamúzeum

A várhatóan 2022 júliusában nyílik meg a hongkongi palotamúzeum, mely kilenc galériának ad majd otthont. A kiállítóterek tele lesznek

ritka könyvekkel, hagyományos kalligráfiával és a pekingi Tiltott Városból kölcsönzött birodalmi kincsekkel.

A komplexum kifejezetten családbarát, hiszen játékos terekkel és kifejezetten gyerekeknek szóló interaktív élményekkel is készülnek.

(Forrás: TimeOut)

múzeum | gíza | piramis | kiállítás | hongkong

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom