A hét kevert italja új szintre tud vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.
Nincs olyan, hogy rossz whiskey. Mindössze arról van szó, hogy vannak whiskeyk, amik nem annyira jók, mint más whiskeyk.
Nos, Raymond Chandler, a fenti idézet tulajdonosa bizonyára meglepődne, hogy heti koktélunkban nincs egy csepp whiskey sem, de valószínűleg azonnal kárpótolva érezné magát, amint felhajtana belőle egy pohárral.
És hogy mi ez a koktél?
A neve Naked & Famous, és 2011-ben egy New York-i bartender, egy bizonyos Joaquin Simó fejlesztette ki a Death & Company bárban. A Black Swanban Ódor Andrásék az azóta világhírűvé vált kevert italnak cherry fachipses füsttel adnak egy ravasz csavart, a végeredmény pedig egy olyan ital, ami teljesen új szintre képes vinni egy estét. Vagy akár egy egész hétvégét.
Hozzávalók:
20 ml Mezcal
20 ml Aperol
20 ml Yellow Chartreuse
20 ml citruslé
A hozzávalókat egy shakerben jéggel együtt összekeverik, majd hűtött pohárban tálalják. Ha éppen nincs meg a megfelelő készletünk hozzá, vagy jobban szeretjük, ha egy hozzáértő mixer teszi elénk az italokat, vagy esetleg gyengénk a füst, akkor érdemes ellátogatni a Klauzál utcai Black Swanba, és rendelni egyet.
(Fotó: Tóth István)
ódor andrás | koktél | joaquin simó | naked @ famous | black swan
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!