Idén is lesz Nápolyi Pizzériák Éjszakája, szeptember 19-én, 18:00-23:00-ig tart az országos fieszta. Több mint harminc csatlakozó pizzéria süt idén is fél áron kínált ünnepi pizzákat, ezzel népszerűsítve a műfaj szeretetét, még több emberhez eljuttatva azt.
Főszerepben: a világ egyik kedvenc étele
2017-ben az UNESCO szellemi kulturális örökségeként regisztrálták a nápolyi pizza készítését, a világ természetesen szűnni nem akaró lelkesedéssel és tisztelettel tekint rá.
Magyarországot az elmúlt tíz évben érte el inkább a tésztakészítés művészete és öröme, majd a feltétezés és sütés sokfélesége. Remekül szereplünk a nemzetközi versenyeken is.
Miért éppen szeptember 19?
San Gennaro ünnepén (szeptember 19.) egész Nápoly eufóriában úszik, az utcákon a város védőszentjét és az egész éves szerencséjüket ünneplik, tósztokat mondanak, folyamatosan sülnek a pizzák és a szokásosnál is jobban élnek az óvárosi sikátorok.
Olaszország megannyi szívmelengető hagyománnyal rendelkezik, a vérmisztériumhoz fűződő tradíció Nápoly egyik fontos ünnepe.
Összefogás, türelem és mennyei pizzák
Tavaly szeptember 19-én volt először Nápolyi Pizzériák Éjszakája, ami bebizonyította, hogy létezik összefogás, megmutatta, hogy mennyire nagyszerű pizzások élnek itthon és, hogy a vendégek lelkesedésének és türelmének is nagy ereje van. Idén pedig folytatódik a hagyomány, még több csatlakozó várossal és pizzériával.
A Nápolyi Pizzériák Éjszakája 2024 programja
Szeptember 19-én csütörtökön, 18 órától 23 óráig tart az országos pizzafesztivál, az alapelv pedig megint ugyanaz:
akik ellátogatnak a kinézett pizzériába/étterembe, fél áron falatozhatnak az ünneplő pizzákból (háromféle pizza/hely).
Ehhez egyes helyeken foglalásra is szükség van, mások érkezési sorrendben fogadják a pizzarajongókat.
A weboldalon megtekinthető az összes csatlakozó hely és a foglalás menete is. Fontos, hogy az éttermek kapacitása véges, a hosszú kelesztésű tészták világában nincsen rögtönzés, így egyrészt érdemes előre gondolkodni, másrészt, ha már foglaltunk, időben érkezzünk meg, mert kedvenc pizzériánk számol velünk.
Ci vediamo!
pizza | nápolyi pizzériák éjszakája | ajánló | éjszaka | nápolyi | program
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!