Ma csak az induljon el, akinek muszáj! Narancssárga fokú riasztást adtak ki több megyére is Erdélyben

Forgalomkorlátozásokhoz és közlekedési fennakadásokhoz vezetett a tél visszatérése Erdélyben, ahol több megyében kedd estig narancssárga jelzésű hóriasztás van érvényben.

Hargita megyében kedden reggel a sűrű havazás miatt Csíkszereda és Székelyudvarhely, illetve Maroshévíz és Borszék között korlátozni kellett a teherautók forgalmát. Brassóban a városvezetés arra kérte a sofőröket, hagyják otthon a gépkocsijukat, és használják a tömegközlekedést.

Hargita megye közútjain kedd reggel télies útviszonyok között zajlott a közlekedés. A két említett nehezebb útszakaszon korlátozták a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek forgalmát, nehogy elakadjanak a hóban és torlódást okozzanak - írta az Agerpres román hírügynökség.

Bár a korlátozás eredetileg délig lett volna érvényben, a Székelyhon beszámolója szerint tíz óra után feloldották. A hírportál arról írt, hogy Szentegyházán és a megye más településein is elakadtak nagyobb gépjárművek az utakon a hó miatt.

Brassóban ennek elejét akarták venni, a városvezetés már hétfőn közösségi oldalán figyelmeztette a lakosságot, hogy kedd reggel csak azok induljanak útnak autóval, akiknek feltétlenül szükséges, inkább a helyi tömegközlekedést használják. A narancssárga riasztás alatt lévő városban kedden 40 hókotró dolgozik a hó eltakarításán, 140 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki.

Télies útviszonyoknak megfelelően zajlik a közlekedés Kolozs megyében is, de nincsenek elzárt útszakaszok; a román meteorológusok sűrű havazásra figyelmeztető narancssárga riasztást adtak ki a Déli-Kárpátokra és a Keleti-Kárpátok déli részére. A román meteorológiai szolgálat (ANM) előrejelzése szerint erős szélre, hófúvásokra is számítani kell. A narancssárga riasztás kedden 22 óráig érvényes.

Az ANM arra is figyelmeztetett, hogy az 1400 méter fölötti térségekben jelentős vastagságú friss hóréteg rakódik le, így megnő a lavinaveszély.

(Fotók: Getty)

erdély | románia | időjárás | havazás | riasztás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom