Ne csak a medence vizét, a polikarbonát fedést is tartsd karban!

Egyre több medencetulajdonos dönt az építmény használaton kívüli befedéséről a karbantartás megkönnyítése, a kellemes vízhőmérséklet biztosítása és a fürdési szezon meghosszabbítása érdekében.

 

A legelegánsabb és legpraktikusabb megoldást a polikarbonát tetők nyújtják, alkalmazásukkal tovább fokozható a medencék fényűző megjelenése, ám csak abban az esetben, ha ezeket a szerkezeteket is tisztán tartjuk. Bár ezzel egy újabb karbantartási munkát veszünk a nyakunkba, de lényegesen több időt és erőfeszítést spórolhatunk a fedés által. A polikarbonát medencefedésekről bővebb információkat a Poliking blogban találsz.

 

És mennyivel jobban mutat egy makulátlanul tiszta tetővel ellátott medence! Ebben a cikkben tippeket osztunk meg arra vonatkozóan, hogyan takarítsd!

 

Miért döntünk a kültéri medencék fedése mellett?

 

Akik professzionális fedés nélkül építették meg a kerti medencét, azok valószínűleg már az első szezon folyamán rájöttek, hogy nagy hibát követtek el. A falevelek, bogártetemek és más szennyeződések lehalászása időigényes. Problémát okoz, hogy erős napsugárzás hatására a medence vize bezöldülhet az algák jelenléte miatt, a vízkezelés időt és drága vegyszereket igényel. Lemondanál róla, ha létezik egyszerűbb megoldás?

 

A fedés anyagául szolgáló polikarbonát átengedi a napsugarakat, így kellemes vízhőmérséklet érhető el anélkül, hogy energiaigényes medencefűtést kellene alkalmazni. A meghosszabbodott fürdési szezon nagyobb kihasználtságot biztosít. A karbantartás kevesebb vegyszert igényel, a fenntartása olcsóbbá válik, és a téliesítésre sem lesz gond, mivel nem fagy be a víz, de a tető révén biztonságban tudhatod a gyerekeket, háziállatokat is.

 

Elegáns és exkluzív megjelenés

 

Professzionális medencefedés használatával a fenti problémák kiküszöbölhetők, ráadásul dekoratív és exkluzív megjelenést biztosít.

 

Többféle típusú polikarbonát tető közül választhatunk ízlésünk szerint a környezet stílusának megfelelően. A látvány és a használat függvényében eshet a választásunk alacsony, középmagas vagy magas, íves vagy modern szögletes fedésre.

 

A cellás és üvegszerű változatban választható törhetetlen, időjárásálló polikarbonát tetők extra erős alumíniumvázra készülnek, viharbiztos megoldást nyújtanak. A medence hosszanti oldalán diszkréten elhelyezett síneken könnyen mozgathatóak.

 

A polikarbonát tisztítása egyszerű

 

A fedést alkotó polikarbonát könnyű, ugyanakkor rendkívül erős, a nagyfokú hőmérséklet-ingadozásnak is ellenálló anyag, amely törhetetlen és jóval erősebb, mint az üveg.

 

A különféle szennyeződések mattítják, szürkévé, foltossá tehetik a tetőt, ami árt a szépségének, dekoratív megjelenésének, ezért rendszeresen tisztítani szükséges. A karbantartás során néhány alapvető szabályt be kell tartani. Tilos ammóniát tartalmazó tisztítószert használni, valamint a szennyeződéseket kézzel vagy teljesen száraz ronggyal leseperni, azzal ugyanis maradandó sérüléseket, karcokat okozhatunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom