Hivatalos: a gazdaság élénkítése érdekében elkezdik tesztelni a négynapos munkahetet ebben az európai országban is

Több német vállalat is elindította a négynapos munkahét tesztidőszakát. Az elképzelés szerint a munkavállalók úgy juthatnak hozzá a hosszú hétvégékhez, hogy jövedelmük nem csökken.

A szakszervezetek szerint a négynapos munkahét produktívabbá, egészségesebbé és boldogabbá tenné a munkavállalókat, ráadásul új alkalmazottakat is vonzana. Hasonlóképpen vélekedik a Bloomberg jelentése is, amely számos jótékony hatásra hívja fel a figyelmet. Az új munkarendben csökkenne a stressz, továbbá

a betegségek, illetve a kiégés miatti szabadságolások száma is visszaesne.

A szakértők szerint az újítás előnyös lenne a német gazdaságnak is, mivel 2022-ben átlagosan 21,3 munkanapot hiányoztak a dolgozók a betegség miatt.

A négynapos munkahetet korábban már az Egyesült Királyságban is kipróbálták, ott 65 százalékkal csökkent a betegszabadságok mértéke. Egy portugál tanulmány szerint pedig az ilyen munkarendben dolgozók körében húsz százalékkal alacsonyabb a szorongás és az alvászavar előfordulása.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

négynapos munkahét

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom