Nem mindenki zöld, akinek Teslája van?

Nem mindig a méret a lényeg, és ez így van az írott szövegek kapcsán is. Mivel rengeteg olyan dolgot látunk és hallunk a hétköznapok során, ami megérint, elgondolkodtat, zavar vagy éppen inspirál bennünket, úgy döntöttünk, elmondjuk a véleményünket, méghozzá röviden és tömören. Fülöp Luca szerzőnk például látott egy Teslát, és… De a többit elmondja ő maga.

Nekem a környezetvédelem nem csak divat

A minap épp a közeli szupermarket felé sétáltam – közvetlenül a helyi piac standjai után –, amikor az üzlet parkolójába bekanyarodott egy gyönyörű, vérvörös színű Tesla. Az elektromos, zöld rendszámú autók királya nemcsak esztétikailag, de az ökotudatosságot tekintve is jó választás, és szeretném azt hinni, hogy azok, akik egy ilyen járművet választanak, valóban odafigyelnek a környezetre. Sajnos ezúttal csalódnom kellett, ugyanis néhány perccel később a kocsi tulajdonosa elmerült a csomagtartóban felhalmozódott műanyag reklámszatyrok között, és vidáman vitte a kukához a kiürült üdítős palackokat.

Az elmúlt néhány év és az elkövetkezendők is kiemelten a környezetvédelemről szólnak, és ez már korántsem divat kérdése. Ennek ellenére sokunk még mindig elveszik a külsőségekben, és csak azért vesz újrahasznosított anyagokból készült ruhát, árammal üzemelő autót vagy üveges joghurtot, mert azt gondoljuk, most ezt kell mutatni. De meddig mehetünk még el? Mikor növünk fel a feladathoz, hogy szívből és teljes mértékben odafigyeljünk a környezetünkre, a bolygónkra? Mikor tudatosítjuk, milyen kárt okozhatunk azzal, ha nem változtatunk a szokásainkon? Amikor felteszem ezeket a kérdéseket, mindig az egyik kedvenc idézetem jut az eszembe, ami Buddhától származik:

“A baj az, hogy azt hiszed, van időd.”

Tesla | műanyag | buddha | könyezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom