Német turisták ezrei özönlötték el Mallorcát, és ennek a német szállodások örülnek a legkevésbé

Abszurd helyzet állt elő Németországban. És Spanyolországban is.

Mi is hírt adtunk róla, hogy húsvét idejére Németországban súlyos szigorításokat terveztek, ám ezt szinte huszonnégy órával később vissza is vonták. A korlátozások így is nagyon szigorúak, a belföldi turizmus lehetőségeit például teljesen befagyasztották. Ezért nagyon meglepte a német szállodaipar képviselőit, hogy amíg az ország törvényei lehetetlenné teszik, hogy ők nyissanak, annak nincs akadálya, hogy német állampolgárok külföldön nyaraljanak (és ott költsék a pénzüket).

A helyzet az, hogy hétvégén német turisták ezrei utaztak a spanyolországi Mallorcára, hogy ott töltsék a húsvéti szünetet – miközben az országban növekszik a koronavírusos esetek száma.

Német turisták a hannoveri reptéren

Csak szombaton hatvan járat érkezett németországi városokból Mallorcára, vasárnap ez a szám hetven volt.

Berlinben éppen a héten jelentették be, hogy a karantén legalább április 18-ig fog tartani, amelynek része, hogy az éttermek és szállodák zárva tartanak. Hubert Buchwieser, garmisch-partenkircheni szállodatulajdonos így fakadt ki a német sajtónak:

"Az rendben van, hogy negatív teszt után az ember Mallorcára repüljön, de egy bajoroszági szállodában meg tilos megszállni?"

Mallorca: itt pihennek most a németek, amíg otthon szigorú karantén van

"Idegesek, szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy az iparágunkat így kezelik" – fakadt ki egy helyi kollégája, Dan Schimmer.

A német turistáknak hazatérés előtt negatív tesztet kell produkálniuk, de nem kell karanténba vonulniuk.

Soller, Mallorca

Spanyolországban a korlátozások részeként munka kivételével nem lehet közlekedni a különböző tartományok között, így a mallorcaiak is kiakadtak azon, hogy a kormányuk engedélyezte a német turisták beutazását. "Az hogy van, hogy én nem mehetek át egy másik spanyol régióba, de németek meg más külföldiek nyugodtan idejöhetnek?" – kérdezte egy helyi nyugdíjas.

A német turisták érkezésének nyertesei a német légitársaságok, illetve azok a mallorcaiak, akik érintettek a turizmusban. Az, hogy ez a lépés mennyire biztonságos, illetve mennyire etikus azokkal a németekkel szemben, akik szintén számítanának bevételre, erősen kérdéses. És minimum nem fair.

Angliában például tilos a külföldi vakációzás, megkezdődtek viszont a lazítások. 

Németország | mallorca | turizmus | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom