Határellenőrzés bevezetését tervezi a nagy nyári sportesemény idejére Németország

A párizsi olimpia előtt egy másik nagy sportesemény is lesz a nyáron, a foci Eb, amelyet június 14. és július 14. között rendeznek Németországban. A belügyminisztérium pedig nem szeretné, ha ezalatt az idő alatt "veszélyes emberek" jutnának be az országba.

Ezért legalább erre az időre határáellenőrzést szeretne bevezetni, a rendőrség azonban azt javasolja, hogy ne csak a rendezvény ideje alatt ellenőrizzék a beutazókat, hanem már az esemény előtt két héttel vezessék be az intézkedést, és csak a vége után egy héttel szüntessék meg azt. Javaslatuk szerint június 1-től július 21-ig tartana az ellenőrzés.

A rendfenntartók orosz hackerek esetleges kibertámadásaitól is tartanak, amelyek a repülőterekre és a közintézményekre összpontosulhatnak.

Az Eb digitális rendszereit, például a stadionok beléptetését is érhetik fenyegetések, ezért a német hatóságok minden szükséges intézkedést meg akarnak tenni a zökkenőmentes és biztonságos lebonyolítás érdekében.

 A müncheni Olimpiai Stadion

Az Európa-bajnokságra várhatóan két és félmillió ember érkezik csak Berlinbe, de más német városok is nagyszámú látogatót várnak, a szállodák és éttermek pedig kiemelkedő forgalomra számítanak. Arról egyelőre nem tudni, hogy az utazóknak hosszabb várakozási időre kell-e számítaniuk a határon.

Párizsban szintén nagy érdeklődésre számít a turisztikai szektor, de egyáltalán nem biztos, hogy akkora tömeg lesz. A biztonsági ellenőrzések mindenesetre ott már el is kezdődtek.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

határellenőrzés | utazás | Németország | határ | európa-bajnokság

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram