Németország legalizálta a kannabiszt, válaszul Ausztria is lépett

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy az osztrák rendőrség fokozott ellenőrzéseket fog végezni, többek között civil ruhás rendőrök segítségével, különösen a német határhoz közeli területeken.

Emellett megerősítik a Németországgal közös határok védelmét is arra válaszul, hogy Németország enyhítette a kannabiszra vonatkozó szabályozást. Olyan szakembereket is a határhoz vezényelnek, akik egyértelműen felismerik, ha valaki kábítószer hatása alatt áll.

Illusztráció

Németországban a 18 év feletti német állampolgárok április elsejétől huszonöt gramm kannabiszt birtokolhatnak közterületen, ötvenet pedig otthon, emellett három marihuánanövényt termeszthetnek. Az új törvény azonban továbbra is tiltja a marihuána reklámozását és fogyasztását kiskorúak előtt vagy kiskorúak által.

Tilos a füstölés az iskolák kétszáz méteres körzetében, játszótereken, valamint sportpályákon, akárcsak a gyalogos zónákban reggel hét és este nyolc óra között. Júliustól várhatóan más szabályok is életbe lépnek, és lehetővé válik a kannabiszklubok létesítése.

Miközben Németország lazít, a klasszikus kannabiszúticél szigorít.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

drog | legalizálás | Németország | kannabisz | törvény

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom